Иновация във футболното обучение въведе Академията на Бойко Величков (АБВ).

...
Иновация във футболното обучение въведе Академията на Бойко Величков (АБВ).
Коментари Харесай

Деца от школата на Ботев /Враца/ тренираха в Академията на Бойко Величков

Иновация във футболното образование вкара Академията на Бойко Величков (АБВ). За първи път цялостен клуб се възползва от методиката за самостоятелна футболна подготовка, която от години се ползва въз основата на стадион "Раковски " в София. Този клуб е водачът във Втора лига "Ботев " /Враца/.
Над 20 деца от наборите 2003, 2004, 2005, 2006 и 2007 дружно с техните треньори посетиха Академия Бойко Величков и направиха подготовка, траяла над 2 часа. Акцентът падна върху техническите умения, само че експертите обърнаха внимание и на други детайли от подготовката на децата - баланс, съгласуваност и ментална конфигурация.
Сътрудничеството сред "Ботев " /Враца/ и АБВ ще продължи, като след няколко седмици други 20 деца от Враца ще дойдат за профилирана подготовка. Този път заниманието ще бъде водено от техните треньори, а екипът на някогашния треньор на врачани ще следи за качеството на осъществяване и отношението към дребните елементи.
Обучените на треньорите е също толкоз значимо, както и това на децата, счита Величков, който е един от експертите, придобили лиценз УЕФА Про на последния курс в България.
Според Бойко Величков в школата на "Ботев " /Враца/ има надарени деца и той адмирира самодейността на клуба да влага в образование на треньорите в ДЮШ. Специалистът счита, че децата могат да станат отлични футболисти, единствено в случай че отделят всекидневно време за самостоятелна и независима работа.
"Много скъпо образование за треньорите и дребните футболисти на Ботев Враца. В началото на идния месец ще заведем друга група деца на същата възраст. Благодарим на Бойко Величков и екипът му за поддръжката ", оповестиха от "Ботев " /Враца/.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР