Иновациите са мой фокус и моя страст, защото вярвам, че

...
Иновациите са мой фокус и моя страст, защото вярвам, че
Коментари Харесай

Иновациите са приключение

Иновациите са мой фокус и моя пристрастеност, тъй като имам вяра, че са мотор на развиването и на непрекъснатия блян на човечеството да надскочи статуквото. За да създаваш нововъведения, би трябвало да можеш да излизаш от зоната си на комфорт, да си подготвен да се променяш – първо ти самият, а след това и навиците на другите.

Моето схващане за иновация: Иновацията е едно премеждие! Предизвикателството е да успееш да намериш най-бързия и ефикасен път до задачата, преди някой да те е изпреварил. В този смисъл нововъведението е и непрекъснато съревнование с теб самия и с останалите.

Иновационният потенциал на бизнесмените у нас пораства с всяка минала година.

За да стане България забележима на международната карта на нововъведенията, би трябвало да има повече сполучливи локални образци – хора, компании и начинания, които да увличат и почитатели. За да ни има на международната карта, би трябвало първо сами да си повярваме, че можем, че заслужаваме, и най-много, че имаме място измежду най-хубавите. И да работим доста настойчиво за това.

Някои от най-значимите новаторски решения, които са емблематични за „ Клийнтех България “, са нашите стратегии за поддръжка и финансиране на зелени нововъведения. Преди повече от 10 година бяхме първите, които сложиха тематики като кръговата стопанска система и климатичната индиферентност във фокуса на бизнес процесите в Българя. „ Клийнтех “ е образец за това по какъв начин качественото подкрепяне на бизнесмените при усвояването на нови познания и умения води до количествени резултати – десетки основани нови компании, стотици осъществени бизнес хрумвания, милиони левове привлечено финансиране.

Моето златно предписание в ръководството е да водиш с персонален образец.

Създаването на нови технологии не би трябвало да бъде самоцел. Вече са създадени доста нови технологии във всяка сфера, да вземем за пример превоз, сила, боклуци. Въпросът е в всеобщото им потребление и приложение, както и в вярната преценка коя технология в действителност „ взема решение “ съответен проблем, а не измества въздействието му в друга точка на света или в различен миг във времето.

Без просвета няма нововъведения.

Триединството сред обучение, просвета и бизнес е в основата на сполучливия иновационен развой. 

Идеята да трансформираме отпадъка в потребна суровина е въодушевена от природата. Хората са единствените жители на нашата планета, които употребяват и употребяват неведнъж повече запаси, в сравнение с са им нужни, с цел да съществуват.

Ще имаме фактически по-зелена стопанска система и по-чиста планета, когато станем по-отговорни към бъдещето и света, който ще оставим на нашите деца.

Светът единствено след 20 години си го представям софтуерно още по-напреднал, цифрово обвързван и динамичен. Затова е и извънредно значимо да успеем да сложим индивида в центъра на тези процеси. Трябва да развиваме човешкия разум, капацитет и схващане по едно и също време с напредъка на технологиите.

Бъдещето сме ние, хората, а технологиите са единствено инструмент за реализиране на човешкото богатство.

Вдъхновяващата мисъл, която за мен е като компас в желанието технологиите да се развиват бързо: Иновациите са път към бъдещето, където смелостта на днешния опит става основа за утрешния прогрес.

Фирмен профил

„ Клийнтех България “ e бизнес мрежа за чисти технологии, нововъведения и стабилно развиване. Организацията съветва и обезпечава финансиране на планове на обществени и частни организации, локални управляващи, университети и научни институции, дребни и среди предприятия, поддържа започващи компании, дава достъп до интернационална мрежа от специалисти, сътрудници, клиенти и вложители. „ Клийнтех България “ е сътрудник на държавни институции в процеса на адаптиране и използване на тактики за нововъведения, изменение на климата и кръговата стопанска система в страната и работи в интензивно съдействие в локалните управляващи и бизнеса за пилотно тестване на новаторски решения и създаване на планове в областта на енергийната и ресурсна  успеваемост, градска среда и градска подвижност, културно-историческо завещание, обучение и туризъм.
Текстът е част от бр. 118 на сп. „ Икономика “. Публикува се в Economic.bg по силата на партньорско съглашение сред двете медии. Темите и мненията са подбрани от екипа на списанието и не съответстват безусловно с публицистичната политика на Economic.bg.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР