Иновативният метод е подробно описан в проучване, публикувано в сп.

...
Иновативният метод е подробно описан в проучване, публикувано в сп.
Коментари Харесай

Иновативно: Учени създадоха метод за дълбока мозъчна стимулация, която подобрява паметта

Иновативният способ е в детайли разказан в изследване, оповестено в сп. „ Нейчър нюросайънс “. За да го разработят, учените първо доближиха до заключението, че човешкият мозък укрепва дълготрайните мемоари благодарение на координирането на хипокампа и мозъчната кора на челния мозък по време на сън. Хипокампът е област в мозъка, която взе участие в генерирането на нови мемоари, а мозъчната кора съхранява дълготрайните мемоари.

 

Изследователите от Университета в Тел Авив и Калифорнийския университет в Съединени американски щати употребяват вградени електроди, с цел да подобрят консолидацията на паметта на общо 18 пациенти. Цялостният план е бил сбъднат благодарение на протокол за стимулация, който усъвършенства синхронизацията сред двете области в мозъка.

 

Авторите на изследването стигнали до консенсус, че дълбоката мозъчна стимулация по време на сън съществено усъвършенства мозъчната интензивност и паметта измежду участниците. Експертите показаха мнение, че методът, който са създали, разрешава ефикасната електрическа стимулация на кората на челния мозък, която е допустима с помощта на наблюдението на интензивността на хипокампа по време на сън.

 

Учените също означиха, че този тип метод може да помогне на хора с увреждания на паметта като деменция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР