Иновативната технология използва слънчевата енергия и питейна вода, и ще

...
Иновативната технология използва слънчевата енергия и питейна вода, и ще
Коментари Харесай

Иновативна станция за съхранение на водород заработи в Гърция

Иновативната технология употребява слънчевата сила и питейна вода, и ще може да зарежда дребни транспортни средства

Станция за предпазване на водород проработи в Гърция, оповестява електронното издание на гръцкия вестник „ Катимерини “. Иновативната технология употребява слънчевата сила и питейна вода и ще може да зарежда дребни транспортни средства, движещи се на „ горивото на бъдещето “ – водород, предава.

90 на 100 от плана е гръцка разработка и към този момент има интерес от страна на чужбина. Технологията разрешава понижаване на зависимостта от изкопаеми горива, показва изданието.

Станцията е ситуирана в региона на Атина. Представлява резервоар, на покрива на който е инсталиран фотоволтаичен панел с мощ 22 киловата, обвързван с питейна вода. С електрическата енергия, която се създава от фотоволтаик, се реализира процеса електролиза на водата, при който съставните молекули на водата се разпадат на водород и О2. Кислородът се изпуска свободно в атмосферата, а водородът се съхранява при налягане от 16 бара. После посредством специфична технология водородът може да бъде употребен за зареждане на водородни колела. Зареждането трае сред две и три минути, след което може да се измине разстояние от 145 километра.

Иновативната технология разрешава постигането на нулево замърсяване и звук, което я отличава от други способи за предпазване на водород.

Станцията може да съхранява 120 кубични метра водород.

На идващ стадий от плана ще могат да се зареждат скутери, които се задвижват с водород, както и голф колички.

Планира се разширение на опциите на станцията за предпазване на водород, което ще разреши зареждането на по-големи транспортни средства като камиони, рейсове и сметоизвозващи коли.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР