Иновативен метод за изследване и контрол на микроорганизмите в бирата

...
Иновативен метод за изследване и контрол на микроорганизмите в бирата
Коментари Харесай

Български учени разработиха нов метод за чистота на бирата

Иновативен способ за проучване и надзор на микроорганизмите в бирата са създали български учени от Центъра по биология на храните със съдействието на Съюза на пивоварите, осведомят от Българската стопанска камара.

Молекулярно-биологичният способ за микробиологичната непорочност на пивото няма аналог в Европа и се основава на добилата известност полимеразна верижна реакция в действително време - qPCR. Разработената истинска процедура за количествено премерване на бактериалната ДНК в бирата е по-точна, по-бърза и по-прецизна от класическите способи за тестване на микроорганизмите в пивото.

" Новият способ е резултат от поредност проучвания, траяли две години в съдействие сред Центъра по биология на храните и Съюза на пивоварите. Съвместната ни работа оказва помощ за модернизирането на аналитичния потенциал на пивоварната промишленост с създаването на молекулярнобиологични методики за диагностика на микроорганизмите в бирата ", напомня Ивана Радомирова, изпълнителен шеф на Съюза на пивоварите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР