Инженерингът, процедура, при която една и съща фирма проектира и

...
Инженерингът, процедура, при която една и съща фирма проектира и
Коментари Харесай

Регионалният министър: Инженерингът оскъпява строителството

Инженерингът, процедура, при която една и съща компания проектира и строи даден обект, не би трябвало да се ползва при строителството на пътища и автомагистрали, а единствено при построяването на неповторими обекти, като да вземем за пример тунели. Това сподели министърът на районното развиване арх. Виолета Комитова пред партийната телевизия на водача на „ ИТН “ Слави Трифонов.

Според нея инженерингът е способ, който оскъпява строителството, поражда корупционни практики и не подсигурява качествено строителство .

Това е недостатък, надълбоко залегнал в нашите строителни процеси - всичко да се прави на инженеринг, сподели арх. Виолета Комитова.

Според нея строителството на инженеринг крие риск от надписване на сметките за даден обект, тъй като строителната компания дефинира какъв брой и какви строителни материали и действия ще има в плана.

Ако за изработването на плана за даден обект се разгласи социална поръчка и се избере самостоятелен архитект той ще заложи по-точни параметри за размера действия, материали, както и цена, счита министърът на районното развиване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР