Инженери от Лабораторията за компютърни науки и изкуствен интелект (CSAIL)

...
Инженери от Лабораторията за компютърни науки и изкуствен интелект (CSAIL)
Коментари Харесай

Инженерите от MIT измислиха два начина за защита на изображенията от създаване на дийпфейк и ИИ-редактиране

Инженери от Лабораторията за компютърни науки и изкуствен интелект (CSAIL) към Масачузетския софтуерен институт (MIT) предложиха технологията PhotoGuard, която затруднява логаритмите за изкуствен интелект да трансформират изображенията.

Задвижваните от AI генератори на изображения Dall-E и Stable Diffusion са единствено началото на нова епоха в обработката на разнообразни графики. AI може освен да генерира нови фотоси, само че и с високо качество да редактира съществуващите, оставяйки място за евентуална корист под формата на дийпфейкове. Инженерите на MIT CSAIL предложиха технологията PhotoGuard, с цел да предотвратят сходни произшествия.

Технологията включва два метода за офанзиви против AI-алгоритмите: „ кодиращи “ (encoder) и „ дифузия “ (diffusion). Първият способ прибавя прикрито показване на предпазеното изображение — технологията трансформира обособените пиксели в изображението по специфичен метод и не разрешава на AI да разпознае наличието на изображението, което значи, че блокира опцията да го редактира.

Вторият, по-усъвършенстван и ресурсоемък способ на “дифузионна “ офанзива маскира едно изображение под друго в “очите “ на AI. В резултат на това, ИИ се пробва да промени единствено картината, която „ вижда “, само че не допира истинската, вследствие на което изображението, което генерира, наподобява нереалистично.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР