Инженер от Казанския авиационен завод, където се произвеждат стратегическите бомбардировачи

...
Инженер от Казанския авиационен завод, където се произвеждат стратегическите бомбардировачи
Коментари Харесай

В САЩ избяга руски инженер, посветен в тайните на ракетоносеца Ту-160

Инженер от Казанския авиационен цех, където се създават стратегическите бомбардировачи Ту-160, избяга в Съединени американски щати и изиска леговище в подмяна на информация. Това се споделя отчет на Митническата и гранична работа на Съединени американски щати, с който разполага изданието Yahoo News.

Посочва се, че един от инженерите, които са работили над съветския стратегически бомбардировач Ту-160, е влезнал в Съединени американски щати през Мексико в края на декември. Той е пътувал в брониран джип дружно със фамилията си.

Мъжът е изискал леговище, като е декларирал, че се опасява от гонене от страна на съветските управляващи поради присъединяване в митинги в поддръжка на опозиционера Алексей Навални. Той е заречен да показа значима информация за съветската военна авиация в подмяна на даването на леговище.

Американските спецслужби дълго са проверявали руснака и са стигнали до извода, че той в действителност разполага със значима информация, написа Униан.

" През последните няколко години в завода „ Туполев “ стартира огромна нова стратегия за строителството на усъвършенствана версия на самолета, както и стратегия за рационализация на съществуващите самолети ", се споделя в обявата.

Американските управляващи отхвърлиха да потвърдят или опровергаят пред медиите достоверността на информацията. Предполага се, че ФБР организира разпити на избягалия инженер.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР