Инжекцията на компанията не е одобрена никъде в света, но

...
Инжекцията на компанията не е одобрена никъде в света, но
Коментари Харесай

И Johnson в играта: Ваксина всяка година

Инжекцията на компанията не е утвърдена на никое място в света, само че ЮАР стартира да я ползва
И Johnson & Johnson влезе в играта. Заради бързо появяващите се нови разновидности на  ковид може да се наложи имунизация всяка година, разгласи в ефира на CNBC Алекс Горски, началник на компанията, която с малко забавяне също се включи в производството на инжекции против смъртоносната болест.

Горски съобщи, че вирусът се трансформира доста бързо, което евентуално ще повлияе на успеваемостта на имунизациите. „ Трябва да се подготвим за идващите няколко години “, добави той. „ Според болшинството учени през идващите няколко години ще се имунизираме против ковид по същия метод, както вършим ваксина против грип ”.

Johnson & Johnson разгласиха данни за третата фаза на тестванията на своята ваксина в Съединени американски щати и отвън нея в края на януари. Миналата седмица компанията изпрати искане до Американската администрация по храните и медикаментите за утвърждение на лекарството при изключителни обстановки, заяви ТАСС.

Въпреки че имунизацията на Johnson & Johnson към момента се тества в разнообразни страни по света и не е утвърдена от управляващите на нито една страна, ЮАР реши да я ползва.

Република Южна Африка ще стартира идната седмица да имунизира здравните си служащи на първа линия с препарата на Johnson & Johnson, с цел да тества каква отбрана дава той против Ковид-19 и изключително против южноафриканската разновидност на ковид, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на изказване от през днешния ден на южноафриканския здравен министър Звели Мкхизе.

Мкхизе съобщи, че управляващите на Република Южна Африка възнамеряват да се откажат от имунизацията на " АстраЗенека ", защото тя не дава отбрана против леките и междинни форми на заболяване от ковид, породени от южноафриканската разновидност на вируса.

Здравният министър Мкхизе обаче съобщи в послание към жителите на ЮАР, че имунизацията е сигурна, поради направените 44 хиляди теста с нея в Южна Африка, Съединените щати и Латинска Америка.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР