Инж. Страхил Танев застава начело на Агенцията по геодезия, картография

...
Инж. Страхил Танев застава начело на Агенцията по геодезия, картография
Коментари Харесай

Смяна в ръководството на АГКК заради забавени реформи

Инж. Страхил Танев застава отпред на Агенцията по геодезия, картография и кадастър /АГКК/, оповестиха от пресцентъра на Министерството на районното развиване и благоустройството.

Смяната на управлението на АГКК се постанова поради забавени промени . Очакванията към инж. Танев да поеме самодейност за незабавни промени на наредбите и инструкциите, които да дадат подтик за модерното произвеждане на кадастрални карти , геодезически действия и картографски артикули.

Новият изпълнителен шеф ще работи и по основаване на дълго чаканата връзка с Имотния указател, както и по усилване на контрола върху процеса на издаване на заповеди за основаване или изменение на кадастрални карти . Той ще би трябвало да се оправи и с текучеството на фрагменти в 28-те регионални служби на АГКК в страната, като ще работи и за увеличение на квалификацията и възнагражденията им .

Инж. Страхил Танев е приключил Университета по архитектура, строителство и геодезия, където се дипломира като магистър – инженер по геодезия.
Работил е като механик – геодезист, а в интервала 1999 – 2004 година е бил архитект. Участвал е в изработването на кадастрални проекти на обитаеми места, попълване и поддържане на кадастралния проект, проект на подземните проводи и уреди, основаване на кадастрална карта и кадастрални регистри и в геодезически работи и измервания. Изготвял е цифрови модели в строителството.

От 2004 до юни 2023 година е бил началник на инженерно-геодезическите действия на едни от най-големите инфраструктурни планове на територията на страната в региона на пътната и железопътна инфраструктура, водоснабдяването и канализацията, преправянето на боклуци и отпадни води, строителство на огромни логистични центрове и други

Инж. Танев е вписан в регистъра на правоспособните лица за осъществяване не действия по кадастъра и е член на Камарата на инженерите по геодезия.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР