Инж. Красимир Герчев е кмет на община Разлог от 2009

...
Инж. Красимир Герчев е кмет на община Разлог от 2009
Коментари Харесай

Кметът на Разлог: Подготвяме за концесия минералния плаж в Баня, но съм притеснен

Инж. Красимир Герчев е кмет на община Разлог от 2009 година Той е магистър-инженер от Висшия минно-геоложки институт – София, компетентност " Подземен рандеман и създаване на потребни изкопаеми ". Специализирал е геотехнологии. Има специализации също в региона на бизнес-предприемачеството и интернет маркетинга. Преди да стане кмет, е работил в Бюрото по труда, в благоевградската митница, бил е и изпълнителен шеф на Местна организация за икономическо развиване в Разлог.
Г-н Герчев, поискахте от Общинския съвет позволение да отдадете на концесия минералния плаж в село Баня. С какви причини?
Първият мотив е, че от няколко години възстановихме неговата работа. Всяка година влагаме средства за ремонтни действия, само че не е добър финансовият запас, който получаваме като доход. Една част от материалната база е издигната през далечната 1965 година. След това има някакви промени. Но като цяло е остаряла, амортизирана, не отговаряща на актуалните условия. Законът разрешава да се осмислят такива обекти с опция те да бъдат отдавани на концесия. Предложението беше подкрепено и с изявен капиталов интерес. Така че аз желаех да бъда акредитиран да приготвя процедура по отдаване на концесия, която е и комплицирана, и дълга. Честно казано, имам терзания.
Защо, какъв брой може да продължи?
Може да минат и пет-шест месеца, до момента в който стигнем до финала. Това е доста огромен период, в който и бизнесът се трансформира, и компаниите. Имахме една предходна концесионна процедура - едно капиталово желание, след това се яви различен, трети. Но е хубаво, че имаше интерес. Има си известна доза риск при подобен дълъг период, тъй като може и никой да не се яви. Сега ние сме упълномощили правене на концесионните разбори, обосновката. След това имаме координиране, предложение на Общинския съвет да вземе решение за осъществяване на конкурс, организира се конкурс и след това отново Общинският съвет утвърждава спечелилия. Затова е дълга процедурата. Но считаме, че би трябвало да реализираме влагане на повече средства, които общината на този стадий не може да си разреши.
Кое е най-важното, което изисквате от бъдещия концесионер?
Там да не се строи хотелска част. Искаме хората, които отиват в село Баня и района, да имат едно място за прилагане на минералната вода, тъй като 4-5-звездните комплекси имат басейни, само че те не са налични за всеобщия консуматор. Също по този начин да има най-малко четири независими минерални басейна за другите възрасти. Предвидили сме да има и място за хранене. Изискваме реновиране на съблекални, нови тоалетни - всичко, което е належащо, с цел да е в отговарящ тип плажът. Важно за нас е също 15-те дни през юли месец да бъдат за свободно прилагане от учениците от общината за така наречен " плувно лято ", да бъде гратис за учениците при започване на юли.
Какъв период залагате?
Той ще бъде заложен откакто излезе финансово-икономическият разбор. Тогава ще стане ясно какви средства е належащо да се вложат, надлежно за какъв брой време би се възвърнала тази инвестиция. Максималният период е до 35 години. Засега още не е закрепен.
Как върви подготовката за депониране на боклука в сметището край село Баня на петте благоевградски общини - Симитли, Бобошево, Кочериново, Рила и Благоевград, за което бе взето неотдавна решение за краткотрайно депониране?
Оказа се, че има възбрана и май няма да се депонира на депото в Разлог, защото то има стеснен потенциал. От Регионална инспекция за опазване на околната среда са създали разбор, че няма по какъв начин това хранилище да приема отпадък от прилежащи общини. Така че на този стадий то ще си обслужва единствено четирите общини - Разлог, Банско, Белица и Якоруда - по този начин, както е основано и планувано. Ако имахме някакъв цех или апаратура - дано, само че ние работим сега с първа клетка. Имаме работни планове за пета клетка и за сепарационна апаратура. Тоест, ние сме още в началния етап. Депото е с избран потенциал, който се следи ежемесечно от Регионална инспекция за опазване на околната среда. От тези информации се стига до извода, че то няма по какъв начин да събере боклуци от други общини отвън тези, които са в сдружението с водеща община Разлог.
Бяхте поели сериозен надзор над рисково движещите се селскостопански животни. Колко акта са формирани?
Доста актове са формирани. Сега узаконяваме местата за престояване на хванатите животни по обитаемоте места, защото се оказва, че би трябвало да имаме лицензирани места, отговарящи на съответните условия. И откакто ги създадем, съм сигурен, че ще премахнем този пропуск в нормативната ни база, надлежно и санкциите ще бъдат по-високи. Ще има право дори и да се умъртвяват животни, които са без ушни марки, без идентификации, без никакви данни чия благосъстоятелност са. Това следва да бъде регламентирано. Ще ни коства повече старания, само че нямаме избор. Става въпрос за коне, крави, овце, кози - пуснати на независимост, немаркирани, неимунизирани. И считам, че такова отношение към селскостопанските животни не е земеделие, нито отглеждане на животни.
Кои са най-важните ви инфраструктурни обекти, които изпълнявате през годината?
Тази година изпълняваме енергийна успеваемост по Оперативна програма " Региони в напредък ". Успяхме да създадем двете учебни заведения. Едното е готово, за другото остана отоплителната апаратура, само че външно е опаковано. В момента се работи по 4 блока, които би трябвало да приключат в най-скоро време. След това имаме още 10 блока, 3 публични здания, в това число две административни здания и читалището в Разлог. Работим и по други инфраструктурни обекти, бих споделил със период непрекъснат. Това са улици и тротоари, което си е наше обвързване. Очакваме от фонд " Земеделие " какви ще са резултатите по двата плана за пътища и улици, с които сме кандидатствали, само че на този стадий нямаме още безапелационен резултат. Разчитаме на тези планове, с цел да се усъвършенства много инфраструктурата в града и селата. Ще аплайваме и за втората покана по " Енергийна успеваемост " за постройките на пожарната, полицията и вероятно на районния съд в Разлог. При съществуване на финансов запас, имаме и още блокове, които останаха от първата фаза.
В първата фаза плановете на каква стойност са?
Около 7,8 млн. лева За втората фаза не мога да кажа трите здания какъв брой ще костват, тъй като в този момент се правят енергийните и техническите им обследвания.
Вие сте един дребното кметове на общини с дефинитивно признат Общ организационен проект. За какво ви развързва ръцете той?
Ние имахме Общ организационен проект и преди този момент. На мен се падна достойнството да го осъвременявам и да направя нов. Разлог на процедура е една от дребното общини, които има доста ясни правила и правилна документи. Общ устройствен план фактически регламентира доста неща и дава успокоение на всички, когато потеглят да влагат: къде може и къде не може да се влага. Това дава и едно успокоение на администрацията, тъй като откакто имаме Общ устройствен план, даже да дадем отвод, той ще е необорим. Този проект беше много в детайли създаден, минал през доста публични разисквания, екологична оценка. Радвам се, че в доста огромна степен удовлетворява ползите на обществото. Той дава параметрите на индустриалните зони, зоните за строителство, за отдих. В идващите години хората доста ясно могат да създадат сметка територията на общината в каква тенденция и накъде може да се развива. Така че община Разлог е със съответните нормативни документи, които дават прогнозируемост и предвидимост в дейностите на администрацията. Мисля, че за бизнеса това е от изключителна значимост.
Интервю на Анита Чолакова


Етикети:
Предишна Случайна вест Следваща ОЩЕ ОТ Благоевград  Камбитов даде обещание нова маркировка и Камбитов даде обещание нова маркировка и " легнали служители на реда " на злощастното благоевградско кръстовище  Банско – най-хубавата община за планински туризъм в България Банско – най-хубавата община за планински туризъм в България  Ти и Lidl: Превръщат Кресненския пролом в прелестно място за туризъм Ти и Lidl: Превръщат Кресненския пролом в прелестно място за туризъм  Кметът на Благоевград неглижира претенции за обезопасяване на рисково кръстовище * Кметът на Благоевград неглижира претенции за обезопасяване на рисково кръстовище*  Студенти блокираха кръстовището, на което почина тяхна колежка Студенти блокираха кръстовището, на което почина тяхна колежка Интервю Още Кметът на Разлог: Подготвяме за концесия минералния плаж в Баня, само че съм обезпокоен
Инж. Красимир Герчев е кмет на община Разлог от 2009 година Той...
Кметът на Карлово: Общинските лечебни заведения работят във враждебна среда Кметът на Царево: Заради бавенето с Общ устройствен план са пропаднали най-малко 100 мл Кметът на Ихтиман: Въртим се в обаян кръг с ел. подстанция и Кметът на Златоград Мирослав Янчев: Освен да подвигам популацията н коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image Николета Лозанова с ново амплоа - роля в...
Скандалната Николета Лозанова наподобява няма никакво желание да стопира с провокациите. Този път те не са свързани с някоя разголена фот...
Заев отхвърли да се приказва за съответни имен... 46 деца от приемни фамилии в Хасково пол... Черногорският език беше приет за различе... Защитата на Прокопиев – с изтъкване на гре... НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Дневен хороскоп за 13 декември
Овен Очаква ви вълшебна сряда, изпълнени с доста позитивни страсти, за които самите вие имате заслуга. Насладете им се напълно и се по...
Нимиц: Македония ще има ново име през 2018... Гол мъж нахлу в метрото, опита да открадне... Късметче за седмицата за ВСЯКА ЗОДИЯ Хиляди хора се трогнаха от историята на то... НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Русия съумя да не повтори в Сирия афганис...
„ Вие се завръщате с победа по своите родни места, при своите близки, родители, дами, деца и другари. Родината ви чака другари...
Нено Димов отдръпна импортирания план за пром... Нинова завежда дело против ГЕРБ поради " лъж... В българската войска има над 5000 незаети м... Новините: Най-важното за деня, 12 декември  www.expert.bg  Изравниха таксите за обслужване през двата терминала на Летище София Изравниха таксите за обслужване през два...  Когато Германия е блокирана Когато Германия е блокирана  Григор Димитров и Григор Димитров и " Шушана " измежду най-търс...  Депутатите отхвърлиха скандално предложение, обвързвано с хиляди неполучени заплати Депутатите отхвърлиха скандално предложе...  www.iwoman.bg  Ники Илиев и Илиана Раева са БГ фешън икона 2017 (СНИМКИ) Ники Илиев и Илиана Раева са БГ фешън ик...  Как 12-те зодии честват Коледа Как 12-те зодии честват Коледа  Шеф Виктор Ангелов отива в Нова телевизия Шеф Виктор Ангелов отива в Нова телевизи...  Най-търсените неща от българите в Гугъл за 2017 Най-търсените неща от българите в Гугъл...  http://www.sportlive.bg  Кампаняро разкри тайната за триумфите на Лудогорец и разгласи: Не ни е боязън от Милан Кампаняро разкри тайната за триумфите на...  Гатузо назова огромното преимущество на Милан пред Лудогорец Гатузо назова огромното преимущество на Мил...  Лечева изобличи Кралев: Иска да управлява спортните федерации и спортистите Лечева изобличи Кралев: Иска да надзор...  Роналдо: Ще е ужасно да играя още веднъж дружно с Бейл и Бензема Роналдо: Ще е ужасно да играя още веднъж... Интервю Още Кметът на Разлог: Подготвяме за концесия минералния плаж в Баня, само че съм обезпокоен
Инж. Красимир Герчев е кмет на община Разлог от 2009 година Той...
Кметът на Карлово: Общинските лечебни заведения работят във враждебна среда Кметът на Царево: Заради бавенето с Общ устройствен план са пропаднали най-малко 100 мл Кметът на Ихтиман: Въртим се в обаян кръг с ел. подстанция и Кметът на Златоград Мирослав Янчев: Освен да подвигам популацията н Нови Най-четени Най-коментирани Кметът на Разлог: Подготвяме за концесия минералния плаж в Баня, само че съ... 42 0 4-те зодии, родени за спечелили... 15 0 Изравняват таксите за обслужване на пасажери през двата терминала на Ле... 16 0 Още 9 млн. лева за общините за безплатния превоз на децата и възпитаници... 36 0 Зодиите, с които ви чака обич вечно... 96 0 Дневен хороскоп за 13 декември 6464 1 Нимиц: Македония ще има ново име през 2018 година
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР