Инж. Илза Чинкова е избрана за член на Съвета на

...
Инж. Илза Чинкова е избрана за член на Съвета на
Коментари Харесай

Илза Чинкова е новият изпълнителен директор на „Мини Марица-изток“

Инж. Илза Чинкова е определена за член на Съвета на шефовете на „ Мини Марица-изток “ ЕАД до осъществяване на нова конкурсна процедура за номиниране на член представител на страната в борда. От 1 февруари тя поема и функционалността на изпълнителен шеф на въгледобивното сдружение, оповестиха от държавната компания.

Чинкова беше показана пред управителния състав на сдружението от Диан Димитров, член на съвета на шефовете на " Българския енергиен холдинг ". Той е  подчертал, че се надява да има дълъг небосвод за работа и да бъде основан добър екип, който да обезпечи последователност. По думите му, от холдинга декларират своята подготвеност да откликват на провокациите пред „ Мини Марица-изток “  и проблемите на заетите в сдружението, които могат да разчитат на цялостна поддръжка в дълготраен порядък. Диан Димитров е уверил, че решението за смяна на седалището на „ Мини Марица-изток “ ЕАД ще бъде анулирано.

В първото си изказване инж. Илза Чинкова е подчертала  желанието си да сътвори спокойна и сигурна работна среда, в която всеки да способства за реализиране на високи професионални резултати. Именно те стоят в основата на устойчивия напредък и стабилната енергийна система на страната. На въпрос на обществените сътрудници за цената на въглищата, инж. Чинкова споделя, че тя дава опция за вложения и по-добро равнище и надеждност на техниката за обезпечаване на добива. „ Имаме причините и всички учредения да желаеме повишение на цената на въглищата. Ще държа на последователност. Заедно с вас ще търсим най-хубавите решения за комплекса, да работим оптимално дълго и при най-хубави условия “, отбелязва тя.

Илза Чинкова е провела и първата си среща с шефовете на трите рудника в комплекса „ Мини Марица-изток “ - Милен Манов, Живко Бончев и Тошко Кавалджиев.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР