Инж. Дойчин Ников – председател на Клъстер Черноморска Икономическа зона

...
Инж. Дойчин Ников – председател на Клъстер Черноморска Икономическа зона
Коментари Харесай

Инженер създал проект за милиарди иска оставката на Иван Портних 


Инж. Дойчин Ников – ръководител на Клъстер Черноморска Икономическа зона и участник в НПО-та желае оставката на кмета Иван Портних. Това е остаряла концепция на господин Ников, който този път написа отворено писмо, от името на клъстъра и НПО-та, зад които стои. Интересно е да отбележим, че господин Ников има политически упоритости, минали през партията на Васил Божков и недопускане до кметските избори във Варна през 2019, като самостоятелен претендент, тъй като не съумява да събере нужните 2000 подписа.

Дойчин Ников е създател и на огромни планове, които към този момент са неосъществими. Като планът Български Логистичен Коридор (Азия-Порт Варна-Централна Европа).

На заседанаие на ПК Европейски въпроси и международно сътрудничество при започване на 2019 година, г-н Ников показва въпросния план.

Ани Николова – шеф дирекция Европейски и национални оперативни стратегии в община Варна цитира писмо от Министерство на финансите, където написа че основните параметри на плана включват необходим финансов ресурс в размер на 1.2 млрд.евро, като 900 млн.евро са обезпечени.

Ани Николова пита: По кои европейски стратегии са обезпечени? – след изказване на господин Ников, че е имал диалози с Брюксел.

Г-н Ников отговаря,че част от средствата са осигурени от Европейския фонд за развитие.

Кои стратегии за Европейския фонд за развиване? – пита Ани Николова.

Сега в момента не мога да ви кажа. – дава отговор господин Ников.

С този отговор приключва вярата в огромните проекти на Дойчин Ников. Не може да твърдиш,че имаш обезпечени 900 млн.евро за план, а да не знаеш от кое място ще ги вземеш.

В отвореното си писмо господин Ников се оплаква от кмета Портних, провалил всичките му усилия за привличането на големи финансови потоци ориентирани към подобряване структурата и стопанската система на Варна. Портних е провалил 2 срещи с чужди инвеститори, Стоян Пасев,Портних и Николай Нанков не се явили на среща с експерти от Брюксел и така нататък

Г-н Ников, скрит зад обръщението Ние гражданите на Варна желае оставката на кмета Портних, иска ГЕРБ неотложно и незабавно /?!/ да махнат Портних и от поста областен координатор на партията.

Тук Дойчин Ников малко прекалява с настояванията. От този пост Иван Портних може да бъде отхвърлен от Изпълнителната комисия на ГЕРБ, не от господин Ников.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР