Инициаторите на националното допитване изтъкнаха редица аргументи, с които от

...
Инициаторите на националното допитване изтъкнаха редица аргументи, с които от
Коментари Харесай

”Възраждане” ще събира подписи за провеждане на референдум за запазване на лева

Инициаторите на националното допитване акцентираха редица причини, с които от на следващия ден стартират да събират подписи. Според тях България ще загуби целия си паричен суверенитет и опцията сама да дефинира паричната си политика.

 

Освен това приемането на еврото ще докара до инфлация, за каквато стопанската система ни не е подготвена, а вредите ще са главно върху дребния и междинен бизнес, уточни Деян Николов - учредителен секретар на " Възраждане ", който ще бъде и представител на Инициативния комитет:

 

" Една национална акция, в която ще се включат хиляди доброволци, които ще събират подписи в продължение на 3 месеца. Целта ни е съберем над 400 хиляди годни подписа, с което да принудим безусловно българското държавно управление да организира референдум по тематиката ".

 

Въпросът към българските жители ще бъде: Съгласни ли сте България да резервира българския лев като единствена публична валута до 2043 година: " Причината да сме избрали тази година е ясна и икономическа, в България в идващите най-малко 20 години няма да бъдем подготвени за влизане в еврозоната.

 

От тази позиция считаме, че този въпрос би трябвало да бъде отсрочен във времето с най-малко 20 години. Ние сме срещу въобще влизането на България в еврозоната ", посочи Николов. Бланката за събиране на подписи ще бъде качена на уеб страницата на " Възраждане ", както и в обществените мрежи, добавя БНР.

 

По-рано-днес различен предприемчив комитет разгласи, че започва подписка за народен референдум за еврото, който членове на " Възраждане " дефинираха опит за бойкот и внасяне на разделяне. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР