Инициативният комитет започва създаването на новата политическа партия на Мая

...
Инициативният комитет започва създаването на новата политическа партия на Мая
Коментари Харесай

В НДК: Мая готова, Инициативен комитет създава Изправи се България

Инициативният комитет стартира основаването на новата политическа партия на Мая Манолова " Изправи се България ". Той бе образуван през днешния ден следобяд в клуб " Перото " в НДК. За представляващи комитета бяха определени тя, Юлиян Ненчев и Никола Вапцаров. На събитието се събраха към 100 души от цялата страна, представители на гражданската платформа " Изправи се. БГ ", която в този момент ще прерасне в партия, съобщи БГНЕС.

" Дойде и този миг след 2 години и половина работа на гражданската платформа " Изправи се. БГ " в отбрана на елементарните хора, в поддръжка на уязвимите, за отстояване на разнообразни обществени и зелени дела, след 100 дни митинги по площадите на България, след борба против модела в София - борба, която спечелихме, само че която ни беше открадната, след присъединяване в два Народното събрание - пристигна време " Изправи се.БГ " - гражданската платформа, да се трансформира в политическа партия " Изправи се България ". Защо партия? Това е единият от въпросите, които хората ни задават. Гражданската платформа се утвърди като бранител на елементарните хора.

Ние предлагахме решение и е време да се превърнем в политически индивид, който да носи отговорност за реализирането на тези решения, тъй като сме наясно с проблемите на българите и знаем по какъв начин да ги решаваме. Усещаме поддръжката и доверието на жителите и в никакъв случай не предадохме това доверие. Имаме визия по какъв начин би трябвало да променим страната и в каква България желаеме да живеем ние, нашите деца и нашите родители и тъй като в противоположен случай с цел да участваме в нови избори, още веднъж би трябвало да подвластен от други партии. Отново би трябвало да се съобразяваме и да зивисим с решенията на партийни органи, чийто състав даже не познаваме.

Защо тъкмо в този момент? Защо в този момент вършим предприемчив комитет и започваме учредяването на партия? Това е вторият въпрос, който хората ни задават. Смятам, че в този момент е моментът. Една година след първите избори на 4 април, които отстраниха Борисов от властта, когато избухва разочарованието на хората, че макар че Борисов не ръководи, моделът Борисов не е разграден. Той се възпроизвежда, той се надгражда от новата власт ", сподели Мая Манолова в встъпителното си слово.

По думите ѝ действително промените не се случват, възмездието е на трупчета, а справедливостта чака на дълга опашка и бедността се усилва. Според нея в този момент е нужна обществена партия, защото такава няма в ръководството.

" Уж обществената партия съобщи ползите на работещите хора, на пенсионерите, на хората с увреждания, на дребните бизнесмени, на дребните аграрни производители. Когато е ясно, че откакто 30 години на хората обещаваха благополучие и при държавното управление на смяната, те още веднъж получават бедност. Сега е моментът, тъкмо в този момент за основаване на същинска обществена опция, която да каже, че има потребност от нов вид страна ", сподели Мая Манолова.

Според нея партиите в Народното събрание вървят след събитията и са подготвени да предадат националния интерес.

" Ние желаеме обществена България без беднотия и неравенства. Ние желаеме солидарна България. Ние желаеме обективна България. Ние желаеме просперираща България. Ние желаеме благоденстваща България. Ние желаеме мощна България. Искаме страна, която да е майка, а не мащеха за своите жители ", сподели Манолова.

По време на събитието бе разисквана учредителна декларация на Инициативния комитет за основаване на партията. Представи я Никола Вапцаров.

В декларацията се показва главната цел на " Изправи се България " - българите да живеем в обективна, обществена страна, без беднотия, неравенства, с господство на правото и неотстъпчивост към корупцията. В декларацията написа още, че задачата е България да бъде страна с висок сандарт на живот, новаторска стопанска система, налично качествено обучение и опазване на здравето за всички и чиста природа. Декларацията стартира с думите: " Време е за нов вид страна ".

Предстои учредително заседание на политическа партия " Изправи се България " на 1 май от 11 ч. в зала " Азарян " на НДК. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР