Инициативен комитет Лозенец иска Дирекцията за национален и строителен контрол

...
Инициативен комитет Лозенец иска Дирекцията за национален и строителен контрол
Коментари Харесай

ДНСК да обжалва пускането на Златен век и да го събори, искат противници на небостъргача

Инициативен комитет " Лозенец " желае Дирекцията за народен и строителен надзор (ДНСК) да апелира правосъдното решение за анулация на прекъсването на строeжа на небостъргача " Златен век ". Това се споделя в известие до медиите на Инициативния комитет, в което въпросът " Златен век " е наименуван " едно правно танго с привкус на корупция ".

Кам момента няма публична позиция от ДНСК и принципалът му - Министерството на районното развиване и благоустройството дали ще обжалватотново решението на първата правосъдна инстанция.

На 6 ноември 2020 година Административният съд в София-град (АССГ) за на небостъргача. Според съперниците на постройката това е станало без да се съобрази с рекомендациите на по-горната инстанция - Върховния административен съд (ВАС), който върна делото за ново разглеждане.

За повторно АССГ реши, че " Артекс " може да строи " Златен век " до 2028 година, всяка заповед на основния проектант на София удължава периода на строителното позволение с нови 5 години и ДНСК няма право да стопира строителството, поради значителните и неодобрени промени на структурата на постройката. Произнасянето е същото като първото.

От ИК показват, че Върховен административен съд е постановил, че АССГ няма право да разяснява и да преглежда въпроса за периода на строителното позволение. Освен това няма право да се приема, че заповедите на основния проектант новират (подновяват) периода на строителното позволение. И най-много, че значителните промени на структурата са задоволително съображение за издаване на акта на ДНСК. Ако " Артекс " биха били постоянни или тези промени не бяха от такова значимо за структурата на постройката значение, то те щяха да са ги отстранили по законовия ред до в този момент и нямаше да има потребност да апелират акта на ДНСК, показват от ИК " Лозенец ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР