Инициативен комитет (ИК) започна процедура по създаване на политическа партия

...
Инициативен комитет (ИК) започна процедура по създаване на политическа партия
Коментари Харесай

Манолова даде старт на новия политически проект „Изправи се България“

Инициативен комитет (ИК) стартира процедура по основаване на политическа партия „ Изправи се България “. Учредителното заседание на новата групировка ще е на 1 май. 

На сформирането на ИК в клуб „ Перото “ през днешния ден участваха към 100 индивида. За представляващи комитета бяха определени Мая Манолова, Юлиян Ненчев и Никола Вапцаров. 
 
 Снимка: Георги Димитров

Председателят на гражданска платформа „ Изправи се. БГ “ Мая Манолова уточни, че след две години и половина работа на гражданската платформа в отбрана на елементарните хора, в поддръжка на уязвимите, за отстояване на разнообразни обществени и зелени дела, след 100 дни митинги и присъединяване в два Народното събрание, е пристигнало време платформата да се трансформира в политическа партия „ Изправи се България “. Гражданската платформа се утвърди като бранител на елементарните хора, ние предлагахме решения и е време да се превърнем в политически индивид, който да носи отговорност за реализирането на тези решения, съобщи тя. В противоположен случай, с цел да участваме в нови избори, още веднъж би трябвало да подвластен от други партии, добави Манолова. 

Тя разяснява, че моделът „ Борисов “ не е разграден, а се надгражда от новата власт, промените не се случват, възмездието е „ на трупчета “, бедността се усилва, а отчаянието на хората стартира да разчита смяната като замяна. Точно в този момент е моментът за основаване на обществена партия, когато е ясно, че общественият дирек на новата власт липсва, когато е ясно, че няма обществена партия в ръководството, че сякаш обществената партия съобщи ползите на уязвимите, на работещите хора, на пенсионерите, на хората с увреждания, на дребните бизнесмени и на дребните аграрни производители , съобщи Манолова.

По думите ѝ, в този момент е моментът за основаване на същинска обществена опция, която да каже, че има потребност от нов вид страна, която се бори с бедността и неравенствата и в която хората са преди облагите. 

Инициативният комитет одобри учредителна декларация. „ За “ документа гласоподаваха 98 души. Основната цел на „ Изправи се България “ е българите да живеем в обективна, обществена страна, без беднотия и неравенства, с господство на правото и неотстъпчивост към корупцията. Целта ни е България да бъде страна с висок стандарт на живот, новаторска стопанска система, налично качествено обучение и опазване на здравето за всички и чиста природа, се споделя в декларацията. 
 
 Никола Вапцаров Снимка: Георги Димитров

Инициативният комитет привиква учредително заседание на Политическа партия „ Изправи се България “ на 1 май от 11:00 часа в зала „ Азарян “ на НДК в София. 

На въпрос на публицисти дали ще работят дружно с партия на Стефан Янев, Мая Манолова разяснява, че е несвоевременно да се приказва авансово, тъй като не е ясно какъв ще бъде този индивид на Янев, къде ще бъде насочен и какви ще бъдат неговите лица. Ние ще бъдем обществената партия и ще си партнираме преди всичко с хора, чиято идея е поддръжка на уязвимите, на работещите хора, отбрана на правата на работещите българи, добави тя. 

Ние сме против изпращане на оръжие в Украйна , тъй като считаме, че всички дейности, които биха разширили и ожесточили спора, би следвало да бъдат избягвани, съобщи Манолова и се разгласи за това дипломацията да си свърши работата и тази братоубийствена война да бъде прекъсната.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР