Инициативата запознава със 17-те глобални цели за устойчиво развитие, които

...
Инициативата запознава със 17-те глобални цели за устойчиво развитие, които
Коментари Харесай

Националният статистически институт с изложба на площад „Свобода“

Инициативата среща със 17-те световни цели за стабилно развиване, които си слагат Организация на обединените нации и държавните управления на обособените страни. Те са включени в Програма 2030 на Организация на обединените нации и показват напредъка на България по тяхното реализиране. Фокусът на изложбата е върху преустановяване на бедността, попречване на глада, положително здраве и благоденствие, достъп до качествено обучение, достъп до безвредна питейна вода, обезпечаване на налична и устойчива сила, постоянна инфраструктура, запазване на океаните, възобновяване на сухоземните екосистеми и създаване на мирни общества.

 

.

 

Националният статистически институт има водеща роля при определянето на индикаторите за наблюдаване на напредъка по реализиране на задачите за стабилно развиване на Организация на обединените нации и актуализацията на стойностите на утвърдените индикатори.

 

.

 

Изложбата е част от дълготрайната стратегия на Национален статистически институт за повишение статистическата просветеност в българското общество.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР