Инициативата цели да повиши интереса към инженерното образованиеДните на отворените

...
Инициативата цели да повиши интереса към инженерното образованиеДните на отворените
Коментари Харесай

ТУ-София посреща кандидат-студенти на 5 и 6 март

Инициативата цели да увеличи интереса към инженерното обучение

Дните на отворените порти целят да покачат интереса на младежите към инженерното обучение
(снимка: ТУ-София)

К андидат-студенти ще могат да посетят лабораториите на Технически университет – София в „ Дни на отворените порти ”, които висшето образователно заведение провежда на 5 и 6 март т.г.

Инициативата цели да запознае кандидат-студентите с опциите за образование и с положителните вероятности за професионално развиване. Поканени са възпитаници от София и страната и всички, които имат интерес към инженерните науки.

ТУ-София отваря вратите на над 50 факултетни лаборатории по оптоелектроника и оптични връзки, видеокомуникации и технологии, електрически апарати и релейна отбрана, импулсна, цифрова и микропроцесорна схемотехника и  доста други.
още по тематиката
Преподаватели ще показват модерни системи и технологии в региона на компютърните науки, електрониката, телекомуникациите, машиностроенето, мехатрониката, превоза и други.

Студентският клуб по роботика е провел уъркшоп, по време на който ще се вършат демонстрации по запояване на платки, а гидове на учениците ще бъдат студенти от Студенския съвет на ТУ-София.

Дните на отворените порти целят да покачат интереса на младежите към инженерното обучение. ТУ-София има една от най-високите оценки – 9,56 – по институционалната акредитация измежду български университети сега.

В рейтинговата система на висшите учебни заведения в България за поредна година ТУ-София е преди всичко в 6 професионални посоки: „ Електротехника, електроника и автоматика ”, „ Енергетика ”, „ Комуникационна и компютърна техника ”, „ Машинно инженерство ”, „ Общо инженерство ”, „ Транспорт, мореплаване и авиация ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР