Инициативата, подета от БФТ за подпомагане на украински тенисисти във

...
Инициативата, подета от БФТ за подпомагане на украински тенисисти във
Коментари Харесай

Все повече клубове включват в инициативата на федерацията по тенис за подпомагане на украински тенисисти

Инициативата, подета от БФТ за подкрепяне на украински тенисисти по отношение на войната в Украйна, се разраства.

БФТ направи още един жест на взаимност и взе решение за допускане на украински състезатели до шампионатите от държавния календар. Няма да се изисква те да са картотекирани у нас, задоволително е да показват картотека от украинската федерация по тенис и здравно удостоверение. Това изключение няма да важи само за държавните шампионати, в случай че тези тенисисти нямат и българско поданство.

Същевременно от ден на ден искащи от българската тенис общност се включват към самодейността. Вече има повече от 10 клуба и треньори, които желаят да подкрепят благородната идея:

БНТЦ - БФТ дава на картотекирани в украинската федерация по тенис състезатели безвъзмезден достъп до кортовете на БНТЦ за тренировки по 2 часа всеки работен ден. Наред с това, БФТ ще направи всичко допустимо да обезпечи настаняване на двама състезатели в София;

" Черно море Елит " - на кортовете на варненския клуба към този момент тренира 10-годишният гений Марк от Одеса. В клуба чакат скоро и Вячислав Белински – европейски първенец (до 18 г.) и сътрудник на двойки на Пьотр Нестеров в шампионатите от Големия шлем. Клубът ще поеме и настаняването на фамилията на Белински;

С кортове за тренировки и преференциални цени за хотел ще оказват помощ " Локомотив " (Пд) и " Изида " (Добрич);

Работа за треньор по тенис оферират " Хепи уин " (София), " Испано " (Варна), " ДМ-Тенис " (Стара Загора) и " Фаворит " (Пазарджик), като последните три клуба ще поемат и настаняването;

Готовност да оказват помощ със своята база показват също по този начин " Шуменец " (Шумен), " Приста " (Русе) и " 15-40 " (София);

Действия в поддръжка към този момент започнаха втората ни ракета и член на УС на БФТенис Димитър Кузманов, а също по този начин и треньорът по тенис Людмил Накашев от София.

Контактите на всички, които към този момент изявиха предпочитание да оказват помощ, са изпратени от БФТ на УФТ, с която бе осъществена ползотворна връзка още в първите дни на войната. Вече са осъществени и контакти с някои от искащите да се възползват украински тенисисти и те към този момент пътуват към България.

Игор Богуславски от УФТ изрази своята гореща признателност към БФТ, българските тенис клубове, треньори и състезатели за готовността и поддръжката, която оказваме в този тежък миг!

БФТ напомня, че лице за връзка с украинската федерация по тенис и отговорник за съгласуваност с клубовете в страната по тази самодейност е господин Илия Атанасов - шеф " Развитие " на БФТ ([email protected]).
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР