Инициативата на УЕФА и Disney, насоченакъмстимулирането на повече момичета да

...
Инициативата на УЕФА и Disney, насоченакъмстимулирането на повече момичета да
Коментари Харесай

УЕФА и Дисни ще стимулират българските момичета да играят футбол

Инициативата на УЕФА и Disney, насоченакъмстимулирането на повече девойки да играят футбол и да спортуват, започва в България. Целта на програмата е да усили броя на девойките, чиято постоянна физическа интензивност дава отговор на минималните стандарти на Световната здравна организация.

В момента 85% от подрастващите девойки не спортуват задоволително постоянно (доклад на Световната здравна организация за физическата активност). Редица изследвания потвърждават позитивната роля на историите за мотивирането на децата да стартират да практикуват спорт и по тази причина световноизвестните филми и герои на Disney са неизменима част от Playmakers. Инициативата е ориентирана към девойки на възраст от 5 до 8 години.

В България програмата се осъществя от Българския футболен съюз, който е една от над 40 национални асоциации, част от УЕФА, разрастващи плана в учебни заведения, клубове и локални общности. 29 клуба от 23 български града, измежду които ЦСКА, Лудогорец и Славия, ще се включат в програмата, като се чака да вземат участие сред 700 и 900 девойки. Инициативата ще се организира в двавремеви прозореца - есенен (октомври и ноември) и пролетен (март и април).

Тренировките в началния стадий се концентрират върху построяването на убеденост у девойките, до момента в който се движат по терена, както и върху стимулирането на изобретателното мислене и дейната връзка със съотборниците им. На по-късен стадий заниманията целят да изградят базови футболни умения, като програмата продължава да натъртва върху това да прави спорта занимателен.

Playmakers е самобитна първа стъпка към постигането на главната цел на тактиката на УЕФА за развиването на женския футбол " Time for Action ", а точно броят на девойките и дамите във футбола да се усили двойно до 2024 година Програмата е част и от дълготрайния ангажимент на Disney към здравословния метод на живот, в границите на който компанията употребява своите истории, с цел да подтиква фамилиите да бъдат по-активни и да се стремят да възпитават здравословни привички у децата си.

Тренировките в границите на Playmakers сабезплатни и родителите в България могат да запишат децата си .
 Стоичков: Където и да съм по света, аз съм българин
Стоичков: Където и да съм по света, аз съм българин

" Мен славата не ми тежи "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР