Инициативата на БАСКОМ ITogether.BG кани български IT специалисти от чужбина

...
Инициативата на БАСКОМ ITogether.BG кани български IT специалисти от чужбина
Коментари Харесай

ITogether.BG кани български специалисти от чужбина да се запознаят с IT сектора у нас

Инициативата на БАСКОМ ITogether.BG кани български IT експерти от чужбина да се срещнат с развиването на бранша у нас. Проектът надгражда самодейността " ЗАвръщането ", ориентирана към българите в чужбина.  БАСКОМ е организация, в която членуват към 100 софтуерни компании .

ITogether.BG се появява вследствие на бурното развиване на IT бранша през последните години и желанието за построяването на общественост от български  IT експерти на световно равнище.

Очакванията са да бъдат привлечени хора с забавни персонални и професионални истории, със мощни връзки с България и дейни в обществата, в които живеят .

Кандидатстването в самодейността ITogether.BG е с малко показване в писмен или видео формат, а подборът на участниците в срещата ще се извърши от Управителния съвет на организацията. Кандидатурите се одобряват до 15 май, а самата среща ще се организира в интервала от 22 до 24 юни 2022 година в София и в Пловдив.

Бистра Папазова, член на УС на БАСКОМ, е подстрекател на самодейността.

Идеята е IT експерти - студенти и работещи в областта на софтуерните технологии - да се срещнат с развиването на бранша в страната през последните години. Те ще могат персонално да се осведомят за професионално развиване у нас и да станат част от световната общественост на български експерти по света, ангажирана с позиционирането на България като качествена международна IT дестинация.

По данни на БАСКОМ 40 % от българите в чужбина, ангажирани в софтуерния отрасъл, обмислят завръщане в България.

Репортаж на Добринка Добрева в предаването " Нещо повече " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР