Инициативата е организирана от ParaKids - миналогодишен победител в ПРОМЯНАТА,

...
Инициативата е организирана от ParaKids - миналогодишен победител в ПРОМЯНАТА,
Коментари Харесай

Благотворителен маратон Можем да бягаме заедно дава шанс на всяко дете да спортува

Инициативата е проведена от ParaKids - миналогодишен победител в ПРОМЯНАТА , а събраните дарения ще бъдат употребявани за закупуване на екипировка за спортни занимания на деца с увреждания
 
На 15 октомври, неделя, в 10.00 ч. пред Националния стадион " Васил Левски " в София ще бъде даден стартът на първия благотворителен маратон под надпис " Можем да бягаме дружно " , който е част от тазгодишното издание на Софийския маратон. Доброволци ще пробягат дистанцията от 10 550 м дружно с Йоана на 13 години, Ивета на 15 години и Любомир на 12 години, които са с церебрална парализа и Боги на 12 години, който е незрящ.
 


И четирите деца участници в благотворителния маратон се занимават със спорт под грижите на екипа на ParaKids. Един от доброволците, които ще пробягат маратона, е Александър Цоканов, треньор по лека атлетика на деца с увреждания към Българската параолимпийска асоциация .
 

Идеята за благотворителния маратон е на Хадас Шабат и тя я показа за пръв път от сцената на самостоятелната конференция TEDxSofiaLive, която се организира през април 2017 година В лекцията си Шабат съобщи: " Видях на маратон в Прага родители, които тичаха с детето си, което беше с увреждания. На гърба на тениските на родителите имаше надпис: " Тичаме за тези, които не могат ". Когато засия щастието в очите на това дете на финала, взех решение, че ще търча за децата, които не могат. И ще привлека и други към идеята ".
 


За реализацията на концепцията Хадас Шабат се свързва с организацията ParaKids , чиято задача е употребявайки спорта като свързващ и включващ фактор, още от ранна детска възраст да дадат опция на всяко дете да бъде пълноценно.
 
Организацията завоюва първо място в състезанието за обществено предприемачество на ПРОМЯНАТА - най-голямата обществено виновна самодейност на Нова Броудкастинг Груп и фондация Reach for Change . Двигатели на смяната зад ParaKids са докторантките в НСА - Бояна, която е ски инструктор и преподавател по физическо образование и Даниела - физиотерапевт и треньор по приспособено плуване.
 


Всеки искащ може да се включи в маратонското тичане или просто да пристигна пред Националния стадион " Васил Левски " да поддържа напъните всички деца да могат да имат еднакъв късмет да спортуват, без значение от разликите.
 
Всички събрани средства ще бъдат употребявани за закупуване на екипировка за спортни занимания на деца с увреждания. Даренията се одобряват по банков път по сметка или посредством PayPal:
 
Сдружение Спортен клуб ШАРК
IBAN BG14FINV91501017063401 Б
Банка: ПИБ АД
Основание за внасяне: подаяние за профилирана екипировка
или посредством PayPal: [email protected]
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР