Инициатива за спасяване на рушащ се замък от 13-и век

...
Инициатива за спасяване на рушащ се замък от 13-и век
Коментари Харесай

25 хиляди души от цял свят се събраха, за да спасят рушащ се замък във Франция

Инициатива за избавяне на рушащ се палат от 13-и век в Западна Франция надмина всички упования - близо 25 000 души от 115 страни станаха негови съсобственици, откакто събраха посредством акция в интернет над 1,6 милиона евро, оповестява „ Франс прес ", представена от БТВ.

За да придобият " своето " парче от двореца или да създадат автентичен подарък за Коледа на собствен непосредствен, хора от целия свят заплатиха по 50 евро, а за още 1 евро от горната страна някои от тях станаха акционери в компанията, която е в развой на учредяване и която ще се погрижи за реставрацията му.

Дарителите са главно от Франция и Съединени американски щати, само че с изключение на тях има хора от Афганистан, Буркина Фасо и Перу, дали своя принос за избавяне на замъка " Мот Шандение " - обкръжен с воден трап, само че останал без покрив и обраснал в трева и дървета.

Сградата бе закупена от предходния ѝ притежател за 500 000 евро. Останалите събрани средства ще бъдат употребявани за реституция на замъка, като измежду дарилите средства доминира концепцията той да бъде трансфорат в артистично пространство.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР