Инициатива на украинци, които живеят в България - днес те

...
Инициатива на украинци, които живеят в България - днес те
Коментари Харесай

В чест на своя Ден на независимостта украинци, живеещи у нас, изкачват Черни връх

Инициатива на украинци, които живеят в България - през днешния ден те ще се качат на Черни връх в чест на Деня на независимостта на Украйна, който се отбелязва на 24 август, заяви БНР.

На 24 август украинците ще отбележат своя Национален празник – Денят на независимостта. Преди 32 години Киев публично излиза от състава на Съветския съюз. През 1991 година Върховната рада на тогавашната Украинска руска социалистическа република приема декларация за самостоятелност, което слага началото на актуалната украинска страна. В навечерието на Националния си празник фамилии с деца от Украйна, които живеят в София, намерили избавление в България след началото на съветската инвазия, ще се съберат, с цел да се качат дружно на Черни връх, сподели за Българското национално радио Анастасия Продански.

" Ще се качим на Черни връх, ще попеем песни, ще поиграем игри. Така ще отбележим Деня на независимостта. Ние взехме решение по този начин, тъй като Витоша за България, за София, е доста е доста знакова, доста значима. И за нас е доста значимо да изпратим обръщение за всички украинци, за всички бойци, че ние сме тук, продължаваме да учим украински обичаи и просто желаеме да подкрепим нашите сънародници в Украйна и да им изпратим тези фотоси и видеа, и нашите послания ", изясни тя.

На 24 август, когато Украйна чества своята самостоятелност, се навършва и година и половина от нашествието на Русия в Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР