Информацията за открити тела на четирима български граждани - двама

...
Информацията за открити тела на четирима български граждани - двама
Коментари Харесай

Красимир Каменов-Къро и семейството му са убити в дома им в Кейптаун

Информацията за открити тела на четирима български жители - двама мъже и две дами, на забележима възраст сред 40 и 50 години бе доказана от полицията в южноафриканския град. Самоличността им обаче не е оповестена публично.

" Около 8.20 часа тази заран труповете на две дами и двама мъже с огнестрелни рани са открити в къща в предградието Констанция на Кейп Таун. Считаме, че жертвите са от български генезис ", съобщи представителят на локалното полицеско ръководство полковник Андре Траут.

По думите му на място се прави оглед от детективи от отдел " Тежки закононарушения ", като досега не е открит претекст за всеобщото ликвидиране. Разследването по случая продължава.

Crime scene experts are still combing the scene in Constantia where the bodies of 4 people, 2 females and 2 males, were discovered this morning. The victims, aged between 40 and 50 were discovered with gunshot wounds. ME
— SA Police Service (@SAPoliceService)

От Министерство на външните работи оповестиха, че посолството ни в Република Южна Африка е осведомено за ликвидиране на четирима души в Кейптаун, за които се допуска, че са български жители. До този миг публична информация от съответните управляващи в страната на акредитация не е получена. Българското задгранично посланичество търси информация по формален ред от управляващите в страната и незабавно след постъпването ѝ ще я съобщи на способените управляващи в България.

Говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова съобщи за Dir.bg, че досега в държавното обвиняване няма постъпила публична информация от Министерство на външните работи за убити български жители в РЮА.

 

Констанция е едно от най-старите и желани от богатите поданици покрайнини на Кейптаун. Намира се на към 15 километра от центъра на града. 

JUST IN crime scene experts are combing the scene of a multiple murder in Constantia, Cape Town. 4 foreign nationals, believed to be from Bulgaria, were shot and killed this morning
— EWN Reporter (@ewnreporter)

Каменов, за който се знае, че от най-малко 15 години живее в ЮАР, бе задочно упрекнат от Софийска градска прокуратура като гарант на убийството на Любомир Иванов, някогашен чиновник на Министерство на вътрешните работи, който бе показно разстрелян в София при започване на 2022 година.

В края на април той беше разгласен за търсене с алена бюлетина от Интерпол. От информация на уеб страницата на Интерпол излиза наяве, че Каменов е издирван за ликвидиране, опасност за ликвидиране и изнудване.

Успоредно с това прокуратурата уличи Къро като част от скрит план, с присъединяване и на други престъпно проявени лица, както и подсъдими като Цветан Василев, в скрит план за дискредитиране на висши магистрати и служители на реда. 

По неофициална информация у нас се проверява и връзката на Къро с още три убийства, на боса от ВИС Мето Илиенски, и на " Братя Византийци " - Радослав и Николай Бикови.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР