“Информацията е секретна. Няма да говорим повече. За мен лично

...
“Информацията е секретна. Няма да говорим повече. За мен лично
Коментари Харесай

Ивайло Вълчев: Стойнов е извършил неща, които не би трябвало да е правил

“Информацията е секретна. Няма да приказваме повече. За мен персонално дейностите, които са разказани в отчета на ДАНС, биха хвърлили “сянка на подозрение ”.

Това съобщи Ивайло Вълчев от " ИТН " във връзка съвещанието на Комисията за надзор над службите, която изслуша ръководителя на ДАНС Пламен Тончев поради невъзможността за потребление на машините в изборния развой, съобщи кореспондент на БГНЕС.

 Иво Мирчев, Ивайло Вълчев и Божидар Божанов

Вълчев разяснява, че заместник-министърът на електронното ръководство е направил неща, които не би трябвало да е правил.

Докато парламентарната комисия заседава заместник-министърът на електронното ръководство Михаил Стойнов популяризира своя позиция до медиите, с цел да опровергае дезинформацията и да внасе изясненост по отношение на процеса по засвидетелствуване на машините за гласоподаване.

" Всички разказани в справката на ДАНС събития са се случили в формалната зала за засвидетелствуване на машините в Министерството на електронното ръководство. Залата е оборудвана с камери и система за надзор на достъпа. Работил съм единствено в наличието на членовете на работната група и нито за миг в „ хранилища и тъмни стаички ”, нито в пространства, в които има машини, предопределени за гласоподаване на изборите. В МЕУ не е постъпвала машина, с която ще може да се гласоподава. Ние разполагаме само с шест тестови машини, с които не може да се гласоподава. Противно на изказванията в справката на ДАНС никой от присъстващите в залата не ми е забранявал да фотографирам. Преди справката на ДАНС да бъде изпратена до институциите не съм издирван от ДАНС, даже единствено за устни въпроси. Не ми е известно представители на ДАНС да са правили инспекция и на място в МЕУ. ДАНС не е реагирала по никакъв метод на безусловно идентични процеси и обстановки, провеждани по време на предходни избори ", споделя Стойнов.

 Пламен Тончев, шеф на ДАНС

Ивайло Чорбов от “Възраждане ” акцентира, че машините са били непригодни за този тип избори. “Заместник - министърът на електронното ръководство е работил непозволено съгласно отчета на ДАНС, съгласно разпоредбите за деяние. Машините плюс това не са пригодени за подобен вид избори. Щеше да настане безпорядък и да се касират изборите ”, съобщи Ивайло Чорбов. Депутатът от “Възраждане ” добави и че съгласно него би трябвало да има смяна в Изборния кодекс.

Ивайло Мирчев от ПП-ДБ пък разяснява, че проблем с машините не е имало. “Да се надяваме на втори тур да се гласоподава с машини ”, сподели Мирчев.

 Бойко Рашков

Бойко Рашков, ръководителят на комисията за надзор над службите, резервира безмълвие след чуването на шефа на ДАНС. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР