Информацията е от говорителя на спецпрокуратурата Христо Кръстев . Той

...
Информацията е от говорителя на спецпрокуратурата Христо Кръстев . Той
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата чака документи от КПКОНПИ за Кирил Петков като министър

Информацията е от представителя на спецпрокуратурата Христо Кръстев. Той разяснява, че от КПКОНПИ се чакат документи, доколкото Петков е подавал заявления за несъответственост, до момента в който е бил длъжностен министър, написа " Сега ".

Проверката, формирана на 24 август, е удължена до 15 декември, което е оптималният период. След това наблюдаващият прокурор има още месец (до 15 януари), с цел да се произнесе - има ли данни за закононарушение, за което да бъде формирано следствие, или инспекцията да бъде прекъсната.

Припомняме, че по тъжба на ГЕРБ Конституционният съд образува дело за поданството на министър Кирил Петков. Депутатите на ГЕРБ нападнаха президентския декрет от 10 май 2021 за назначението на служебното държавно управление.

В края на октомври месец Конституционен съд се произнесе, че при назначението си Петков не е бил освободен от канадското си поданство и е бил наясно с това, че не е задоволително единствено и еднолично да подаде заявление, както той е направил, а е трябвало да изчака отговора на Канада.

Конституционните съдии обаче показаха, че президентът няма отговорности да ревизира самата декларация.

Актовете на Кирил Петков като длъжностен министър пък бяха атакувани от Вътрешна македонска революционна организация пред Върховния административен съд.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР