Информацията, че Русия е осигурявала подкрепа на талибаните в Афганистан,

...
Информацията, че Русия е осигурявала подкрепа на талибаните в Афганистан,
Коментари Харесай

Защо талибаните са удобен съюзник на Кремъл?

Информацията, че Русия е осигурявала поддръжка на талибаните в Афганистан, ориентирана към заличаване на съдружните войски, ръководени от Съединени американски щати, се удостоверява от избрани обстоятелства и изгоди за взаимоотношение и съдействие сред талибаните и Кремъл. Междувременно, взаимната работа е имала както политически, по този начин и боен аспект, който не се е ограничавал до снабдяването с оръжие, а най-вероятно е включвал и тактическо равнище на обмисляне на интервенциите. Сътрудничеството е интензивно от близо 4 години, съобщи IGTDS (Institue for global threats and democracies studies).

Според NYT, американските разузнавачи са стигнали до заключението, че съветското военно разузнаване скрито е предложило награди на свързани с талибаните бойци за убийството на американски бойци в Афганистан.

Изданието твърди, че елитното поделение на ГРУ - 29155, което се занимава с дестабилизирането на Европа и Запада чрез саботажи и набези, е забъркано в заплащането на награди. Казва се, че ислямистки бойци, които са тясно свързани със специфичните съветски разузнавачи, са получавали парични награди за убийството на американския бойци, като информацията се базира на разпитите на хванати талибани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР