Информационен филм разяснява на шофьорите как да осигурят своята безопасност

...
Информационен филм разяснява на шофьорите как да осигурят своята безопасност
Коментари Харесай

С филм АПИ обяснява какво да правим при инцидент в тунел

Информационен филм коментира на водачите по какъв начин да обезпечат своята сигурност при случай в тунел, оповестиха от АПИ.

Почти 3-минутният видеоматериал демонстрира на водачи и на пасажери последователността на дейностите, които би трябвало да извършат без суматоха при възможна злополука или пожар в огромно пътно оборудване.

Ремонтираните тунели " Витиня " и " Ечемишка " на автомагистрала " Хемус " са с съвременни системи за пожароизвестяване, вентилация, видеонаблюдение, светофарна уредба, осветяване. Те имат и система за светлинно водене, с които се обезпечават сигурност на пътуването и опция за бърза реакция при случай.

В ремонтираните тунели през 150 метра има спешни SOS станции. Те са с телефон и пожарогасители. При пожар водачите първо би трябвало да подадат сигнал, натискайки бутона до SOS станцията.

До него има и телефон за връзка с дежурния диспечер. Той посредством системата за видео наблюдаване незабавно локализира точното място и подава сигнала към тел. 112. Автоматично се задействат светофарната уредба и пътните знаци за прекъсване на придвижването. Включва се и вентилационната система.

Според специалистите при възникването на пожар първите 10 минути са най-важни за потушаването му и по тази причина водачът с пожарогасителя от автомобила или от SOS станцията е належащо да се опита да го изгаси.

Без суматоха хората се изтеглят. Автомобилите се оставят със спрени мотори. Задължително е спешната лента да бъде свободна, с цел да може пожарни и коли за спешна помощ да стигнат бързо и гладко до мястото на случая и да окажат нужната помощ.

Информационното видео е оповестено на интернет страницата на Агенция " Пътна инфраструктура " - www.api.bg.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР