Инфлацията във Венецуела до края на годината може да достигне

...
Инфлацията във Венецуела до края на годината може да достигне
Коментари Харесай

МВФ: Инфлацията във Венецуела може да достигне 1 000 000%

Инфлацията във Венецуела до края на годината може да доближи до 1 000 000 %, написа в доклад на МВФ, показан от шефа да отдела за страните от Западното полукълбо Алекандро Вернер. Това предава Интерфакс, представена от " Фокус ".

Според него стопанската система на страната тази година може да показва спад до 18%, макар че през април прогнозата да бе 15%. Отбелязва се, че за Венецуела това ще е третата година поред, когато индикаторите на спад се пресмятат с двуцифрена сума.

Експертът на МВФ съпостави тежестта на обстановката във Венецуела с ситуацията, в което се оказва Германия след Първата международна война. Ако последните прогнози са правилни, за пет години рецесия стопанската система на Венецуела се е съкратила на половина, което е най-значимият спад в света за последните 60 години.

Вернер отбелязва, че пагубният спад на икономическата интензивност, хиперинфлацията и влошаващото се състояние на популацията на Венецуела ще окаже отрицателно въздействие върху положението на нейните съседи.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР