Инфлацията спадна през ноември за първи път от април 2020

...
Инфлацията спадна през ноември за първи път от април 2020
Коментари Харесай

Празничен подарък за потребителите: Инфлацията спада за първи път от април 2020 г.

Инфлацията спадна през ноември за първи път от април 2020 година, когато стопанската система беше наранена от пандемията COVID-19. Спадът алармира, че вълната от нараствания на лихвените проценти на Федералния запас продължава да оказва напън върху инфлацията, която доближи 40-годишен връх през предходната година.

Предпочитаната мярка на Федералния запас за инфлация, персоналните потребителски разноски (PCE ), демонстрираха, че потребителските цени в Съединени американски щати са се намалили с 0,1% предишния месец по отношение на октомври и са се повишили с 2,6% по отношение на ноември 2022 година, заяви Министерството на търговията в петък. Това бележи първия спад на месечна база от април 2020 година, до момента в който нарастването на годишна база е по-малко от прогнозите на икономистите.

„ Широкообхватната дезинфлация, която в този момент минава през стопанската система, би трябвало да докара до по-нататъшно облекчение на общата инфлация, " Джо Брусуелас, основен икономист на Съединени американски щати в RSM, сподели в отчет.

чака да понижи лихвите три пъти през идната година.

...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР