Инфлацията сериозно увеличава не само разходите за енергия, горива и

...
Инфлацията сериозно увеличава не само разходите за енергия, горива и
Коментари Харесай

Доставките поскъпват: Опашките пред офисите на куриерските фирми ще стават все по-дълги

Инфлацията съществено усилва освен разноските за сила, горива и ток, само че оказва влияние и на цените на куриерските услуги. Само за месец този тип доставки са поскъпнали със 17%, сочат последните данни на Националния статистически институт (НСИ) към ноември. 

В последните няколко месеца опашките пред офисите на куриерските компании нарастват, т.к. огромна част от онлайн купувачите избират по-ниската цена на доставка до офис на пощальон пред доставка до врата, в случаите, когато доставката не е безвъзмездна и не се поема от онлайн търговците, а я заплащат потребителите.

" Причината за растежа на цените са увеличените разноски за гориво, както и пътните такси. Увеличението е сред 0.42 лева и 1 лев с Данък добавена стойност за пратка сред офиси ", споделя пред money.bg Жанет Найденова, ръководител на Българска Е-комерс Асоциация.

Според думите й конкуренцията е движеща мощ за развиването на куриерските компании.

Освен " Еконт " и " Спиди " на пазара има и други куриерски компании, някои от тях са от първите куриерски компании в България, като " Ин Тайм ", да вземем за пример, които се развиват стабилно, обслужвайки освен B2C онлайн търговията, само че и B2B онлайн търговията.

" Други куриерски компании навлязоха последните 2-3 години с много положителни цени, с цел да завоюват нови клиенти, само че въпрос на време е докога ще устоят на тези цени и ще ги усилят ", споделя Жанет Найденова. Според нея следва потребно развиване на пазара на куриерските услуги. На него без подозрение ще повлияе навлизането и на Same Day Delivery и тяхната услуга easybox с денонощни доставки в непосредствена непосредственост, потребителите ще могат да вземат тяхната пратка когато пожелаят, елементарно, бързо и без опашки. 
 След
След " Еконт " и " Спиди " подвига таксите

Основната причина за това е повишаването на горивата

Председателят на Българска Е-комерс Асоциация показа, че членовете на сдружението правят важен % от доставките си сами, поради огромния размер, да вземем за пример на доставка на мебели при онлайн покупка, доставка в избрани часови слотове на хранителни артикули, закупени онлайн денем и така нататък

" Доставката много постоянно е безвъзмездна за клиента, по този начин, че не можем да приказваме за цени на тези услуги, а по-скоро за разноски на търговците. Услугата доставка не се продава на трети страни, а онлайн магазините правят доставка до вратата на личните си клиенти ", споделя още Жанет Найденова.

Според нейните наблюдения не се вижда скок на междинната кошница за безплатна доставка при множеството онлайн търговците. За дребните търговци цената за доставка, която те поемат е от огромно значение за тях и Асоциацията следи нарастване на сумата на поръчката за безвъзмездна доставка.
 След договорката с
След договорката с " Рапидо " " Спиди " регистрира над 32% растеж на приходите си

Те доближават до 52,2 милиона лв.

" Колкото по-голям размер имат онлайн магазините, толкоз по-големи отстъпки получават. Всяка компания има обособен контракт с всеки от куриерите, които употребява и клаузите по тези контракти са конфиденциални. За дребните онлайн магазини куриерите плануват разнообразни отстъпки да вземем за пример при електронно готови колета без да се изисква контракт. За по-големи отстъпки онлайн магазините могат да консолидират размера на пратките си, като образуват да вземем за пример групи до 5 онлайн магазина - както от юридически, по този начин и от физически лица. Всички в групата получават идентична отстъпка съгласно общия оборот от предходния месец на база на използвана канара с отстъпки за размер ", изясни още Жанет Найденова.

И до момента в който през миналите две години навечерието на празниците беше белязано от закъснели коледни дарове, поръчани онлайн поради панедмията, тази година специалистите считат, че такива забавяния няма да има. 
 Услугите на куриерската компания
Услугите на куриерската компания " Еконт " нарастват доста

Това е обвързвано с повишение на цените на горивата

" Логистиката се развива, усилва се потенциалът на складовете, ползват се автоматизации, интеграции, има насъбрано ноу-хау и опциите за доставки през празниците тази година са доста по-добри от минали години ", споделя Жанет Найденова. И добавя, че онлайн купувачите могат да са спокойни за доставките за идните празници и да наблюдават информацията в онлайн магазините и платформите за последните вероятни дати на поръчки с доставки преди празниците, с цел да зарадват своите близки.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР