Инфекцията с COVID-19 не попада в зоната на особено опасните

...
Инфекцията с COVID-19 не попада в зоната на особено опасните
Коментари Харесай

Проф. Петров за COVID-19: Да не насаждаме панически страх, хората оздравяват

Инфекцията с COVID-19 не попада в зоната на изключително рисковите инфекции. Това е една вирусна зараза с много огромна настъпателност заради обстоятелството, че вирусът е нова разновидност. Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия кардиологът проф. Иво Петров.

До огромна степен развиването на болестта като съответен клиничен епизод зависи от реакцията на организма-гостоприемник. Все още нямаме ефикасна таргетна терапия, по тази причина и болестта протича според от това каква е реактивността на организма и на някои общомедицински ограничения, защото към момента няма нито ваксина, нито характерен антибиотик. Добри методики за предварителна защита за неразпространението на вируса са ултравиолетовите лъчи, водородният прекис също. Те са потвърдено над 90% ефикасни, уточни проф. Петров.

Новите случаи на COVID-19 в страната още веднъж надскочиха 100, жертвите са 6

,,Изследване демонстрира, че разликата в заболеваемостта и смъртността е доста друга според от възрастовия профил на популацията, климатичните условия и ограниченията. Мерките, които се подхващат, са извънредно значими и може да имат огромен триумф за опазване на живота и здравето на населението'', изясни той и добави, че в страни като Исландия, да вземем за пример, където е много хладно, смъртността е извънредно дребна.

Но също по този начин в Конго, където възрастовият профил на популацията е междинна възраст 40 години - там смъртността е 0,6%. Обратно, в страни като Италия, с едно от най-възрастните популации на земята - междинна възраст над 60 години, смъртността е 10-12%, обясни лекарят.

Д-р Брънзалов: Ако не съблюдаваме трите "Д "-та, ще има нов гърмеж на COVID-19

Имайки поради възрастовия профил на популацията в България, мисля, че се представяме извънредно добре. Като кардиолог не мога да не кажа, че сърдечносъдовите болести са една от предпоставките за релативно висока смъртност. Прагматично, в случай че подходим, би трябвало да се преглежда смъртността за интервал от време, а не обособена смъртност, добави още проф. Петров.

По думите му Националният действен щаб поучава в вярна посока държавното управление.

Всички ограничения бяха навременно подхванати и изпълнени от популацията. В същото време обаче ние не може да живеем безпределно изолирани. Обществото има потребност от своето придвижване, посочи той.

В умозаключение проф. Петров съобщи, че COVID-19 не е изключение от това, което ни е познато от здравеопазната процедура.

,,Както грипът, по този начин и пневмониите, по този начин и всички други възпалителни болести, които провокират доста тежко инфектиране, водят до активизиране на евентуално спящи сърдечносъдови проблеми и те могат да бъдат опосредствани през тромбообразуването, дейната възпалителна стихия, която може да повреди миокарда и съдовете и така нататък Глобалните промени в организма водят и до промени в сърдечносъдовата система, които доста постоянно се оказват съдбовни като заключителен щрих на развиването на болестта. Но е значимо да се подчертае, че огромната част от хората оздравяват и не е належащо да се насажда под паника боязън, а да знаем, че се върви към основаването на ефикасна ваксина'', разяснява най-после проф. Петров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР