Инфекциозна болница опроверга по всички параграфи Атанас Мангъров след участието

...
Инфекциозна болница опроверга по всички параграфи Атанас Мангъров след участието
Коментари Харесай

Болница опроверга Мангъров: Нямаме нито един ваксиниран пациент

Инфекциозна болница опроверга по всички параграфи Атанас Мангъров след присъединяване му в полемика за имунизациите в ефира на Би Ти Ви. В диспута Мангъров подмятна без никакви доказателства, че са имали имунизирани пациенти, които са инфектирани с COVID-19 и са умряли. " От началото на имунизацията в Инфекциозна болница няма пациенти, които да са били имунизирани и да са умряли ", разгласи пред Би Ти Ви шефът на болничното заведение проф. Татяна Червенякова. Мангъров е шеф на Коронавирус клиниката в Инфекциозна болница и интензивно поучава жителите да не се имунизират.

През уикенда Мангъров въпреки всичко най-накрая бе заставен да признае, че в Коронавирус отделението на Инфекциозна има настанени 30 неимунизирани пациенти и единствено един имунизиран. Дори тази информация обаче се оказа погрешна - в отделението няма болен имунизиран пациент, единственият настанен имунизиран там е компаньон на собствен непосредствен, стана ясно от уточнението на проф. Червенякова.

" В петък, 10 септември, в отделението е имало 37 пациенти. Четирима от тях са изписани. Приетите в отделението са в тежко и приблизително тежко положение. В отделението има имунизиран, само че той е компаньон на неимунизиран пациент в тежко положение ", изясни проф. Червенякова.

Министерство на здравеопазването има данни, които демонстрират, че над 90% от приетите в болница сега са неимунизирани, само че все пак необяснимо не включва тази информация в регулярните информации за инфектираните и умрелите. Именно тези информации биха оказали въздействие върху настройките на хората да се имунизират и могат да спасят животи в идващите месеци. Вместо да ги оглася задоволително обществено, министерството ги сервира изборно единствено при пряк въпрос в телевизионните участия на разнообразни негови представители.

Няколко дни след изказването на Мангъров не е известно и прокуратурата да се е задействала във връзка с разпространението на погрешна информация, която може да провокира суматоха у популацията. Миналата година, при започване на пандемията, държавното обвиняване много скоростно повдигна сходно обвиняване против председателката на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Сербезова за изказванията й, че има дефицит на медикаменти - нещо, което изцяло отговаряше на истината. Впоследствие обвиняването против Сербезова бе свалено.

 

Видеото, в което Мангъров споделя, че в Инфекциозна болница има умряли имунизирани пациенти - нещо, което бе изрично опровергано.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР