Инфекциите с COVID-19 сред ваксинирани лица на възраст 65 и

...
Инфекциите с COVID-19 сред ваксинирани лица на възраст 65 и
Коментари Харесай

След ваксинацията: Инфекциите сред възрастните в Турция нама...

Инфекциите с COVID-19 измежду имунизирани лица на възраст 65 и повече години са намалели на половина спрямо месеците от януари до април, съгласно данни на турското министерство на опазването на здравето.

Д-р Мустафа Нечми Илхан, член на научния съвет към Министерството на здравеопазването, съобщи, че хората на 65 и повече години, дружно с тези с най-малко едно хронично заболяване, са изложени на максимален риск от заразяване с вируса.

След като е изцяло имунизирана, тази група е предпазена значително против вируса, сподели той.

Турският чиновник сподели, че тази група е съставлявала 17,5% от всички инфекции в цялата страна на 1 януари. Тази цифра обаче е спаднала до 8,2% в средата на май, което съгласно него е индикатор за успеваемостта на имунизацията.

Въпреки че приемането на двете дози от имунизацията значи по-голяма отбрана, той сподели, че имунизираните би трябвало да продължат да работят в сходство с ограниченията, признати от здравното министерство за прекъсване на разпространяването на вируса.

Той напомни, че от този понеделник, имунизираните възрастни жители ще могат да излизат свободно навън и да заобикалят проблеми с психологичното здраве, които се появяват заради дълготрайно престой в затворени пространства. Повече от година жителите над 65 година бяха принудени да останат по домовете си, като се изключи часовете от 10 до 16 ч. От понеделник тази възбрана отпадна за тези които са имунизирани с две дози.

До момента по данни на здравното министерство над 75 на 100 от жителите над 65 година са имунизирани.

Турция е до момента е приложила 27 милиона коронавирусни ваксини.

Повече от 15,5 милиона души са получили първите си дози, до момента в който над 11,5 милиона са изцяло имунизирани, което е 13,7 на 100 от популацията. Това подрежда страната на едно от водещите места в света по степен на имунизация.

До момента жителите в Турция имат право на избор сред китайската ваксина на компанията Синовак и тази на Пфайзер-Бионтек. Този месец следва да дойдат и първи бройки от съветската Спутник V.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР