Инфарктите сред младите хора зачестяват, съобщи БТА, позовавайки се на

...
Инфарктите сред младите хора зачестяват, съобщи БТА, позовавайки се на
Коментари Харесай

Тревожно: Все повече инфаркти сред младите хора

Инфарктите измежду младежите зачестяват, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на Юнайтед прес интеренешънъл.

Според данните инфарктите и инсултите се срещат от ден на ден измежду американците под 40-годишна възраст.

Някои здравословни привички биха могли да оказват помощ за избягването на риска от тежко заболяване.

Младите хора не имат вяра, че са в рискова група, споделя доктор Лакшми Мета, шеф в центъра по превантивна кардиология и сърдечно-съдови болести при дамите в Охайо. Предизвикателство е се убедят младежите да се грижат за себе си, тъй като инфарктът нормално се свързва с преклонна възраст.

Центърът е изследвал 2000 души, като половината от тях – на възраст под 45 години – са вярвали, че не са рискови за сърдечно заболяване.

Ако нещо ви тормози, не търсете в информация в интернет. Оставете на лекаря да реши положението ви, вместо да се съветвате с някой прочут, споделя доктор Мета. Когато става въпрос за инфаркт или инсулт, всяка минута е значима. Не би трябвало да шофирате до болничното заведение.

За попречване на сърдечно-съдови болести се предлага следене на телесното тегло, кръвното налягане, холестерола и кръвната захар. Важно е и вярното хранене, най-малко 7-часов сън и отбягване на алкохола и тютюнопушенето.

В рамките на всяка седмица би трябвало да се вършат 150-минутни интензивни аеробни извършения. Не би трябвало да се пропуща и годишният профилактичен медицински обзор.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР