Инфаркт е покосил 69-годишния спасител Петър Атанасов, който помогна на

...
Инфаркт е покосил 69-годишния спасител Петър Атанасов, който помогна на
Коментари Харесай

69-годишният спасител в Слънчев бряг спасил две жени е починал от инфаркт

Инфаркт е покосил 69-годишния избавител Петър Атанасов, който оказа помощ на две давещи се дами в Слънчев бряг на 7 септември, откри инспекция на " 24 часа ".
Прочетете още
Аутопсията посочила, че спасителят имал проблеми със сърцето и възрастови промени, довели най-вероятно до съдбовния край.

Както съобщихме инцидентът е станал към обяд през вчерашния ден, на плажа сред 15 и 16 избавителен пост. Две летовнички, влезнали във вътрешността в морето, почнали да се давят. 69-годишният Петър реагирал стремително и се хвърлил в морето. Успял да изведе двете дами до безвредна зона в морето и ги предал на свои сътрудници. Докато те изкарвали дамите на пясъка Петър умрял. Колегите му го видели да лежи по очи във водата.

Започнали да го реанимират преди идването на медицински екип, само че за жалост краят се оказал съдбовен, описа пред наш кореспондент Иван Георгиев, шеф на Водоспасителната работа в най-големия ни морски курорт.

Според него същите две дами още няколко пъти са били вадени от спасители на 7 септември, на разнообразни места по плажа.

Много от сътрудниците сме се учили от Петър, той беше избавител още през 90-те, а при нас е от първия ни работен ден в Слънчев бряг. Винаги оставаше до края на сезона. До последно извърши служебния си и човечен дълг, сподели Иван Георгиев, който е с над 20 година стаж във водното избавяне, натрупал опит  в България и чужбина.

Той предизвести, че до 30 септември в Слънчев бряг ще има спасители, само че тяхната численост е редуцирана.

" Съобразяваме се с броя на туристите, само че огромна част от нашите фрагменти са възпитаници, студенти и преподаватели, които след 1 септември се прибират по родните си места ", изясни Георгиев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР