Инерком България излезе с официално съобщение, че днес е бил

...
Инерком България излезе с официално съобщение, че днес е бил
Коментари Харесай

Инерком излезе с официално съобщение за сделката с ЧЕЗ

Инерком България излезе с публично известие, че през днешния ден е бил подписан контракта с сдруженията от групата на ЧЕЗ за придобиване на всички активи на ЧЕЗ, A. С. в България.

Предстои договорката да получи утвърждение от Комисията за защита на конкуренцията След приемането на утвърждението от регулатора и сполучливото привършване на договорката, се чака купувачът да насочи търгово предложение до миноритарните акционери в “ЧЕЗ Електро България ” АД и “ЧЕЗ Разпределение България ” АД, показват от българската комапния. В известието се отбелязва, че процедурата по продажбата е привлякла голям брой интернационалните участници и е била извършена според законите на Република Чехия. Предстои договорката да бъде утвърдена от българските регулаторни органи, едвам след което ще бъде финализирана.

Дружествата, обект на договорката са: “ЧЕЗ България ” ЕАД, “ЧЕЗ Електро България ” АД, “ЧЕЗ Разпределение България ” АД, “ЧЕЗ Трейд България ” ЕАД, “ЧЕЗ осведомителни и информационни технологии Българи ” ЕАД, “Фри Енерджи Проджект Орешец ” ЕАД и “Бара Груп ” ЕООД.

В формалното известие има изказване и от притежател на сдруженията от групата на Инерком Гинка Върбанова. То гласи:

„ Осъзнаваме публичната значителност на бизнеса, който ще придобием. Гордеем се, че сме измежду дребното български компании, които влагат в толкоз огромен план в енергетиката. Първостепенна задача е да развиваме постигнатото от ЧЕЗ в условия на разговор с всички заинтригувани страни. Нашите планове са за отговорно отношение към милионите клиенти на ЧЕЗ, чиновниците, управителния екип и сътрудниците на сдруженията. Ангажирани сме да работим транспарантно, напълно в полза на българските консуматори, при съблюдаване на законодателството и регулаторните условия. Това е огромна стъпка в развиването на нашата компания и ние се отнасяме доста професионално и отговорно към нея. “

„ Вложихме доста време, средства и старания в подготовката на тази договорка. Ние, както и всички останали претенденти, преминахме през доста проучвателни стадии и покрихме голям брой условия на продавача ЧЕЗ, а. с. и мажоритарния притежател в лицето на чешката страна. ", разяснява и Милена Стоева, ръководител на Съвета на шефовете на “Инерком България ” ЕАД. " Предоставихме документи, одити, финансова и комерсиална информация, изискани в процедурата. Доказахме, че имаме опит и потенциал да придобием и управляваме сдруженията в България в една извънредно тежка процедура с множесто интернационалните съперници. Благодарим на целия екип от консултанти по договорката – адвокатска адвокатска фирма Allen and Overy, юристите ни по британско право, както и Адвокатско съдружничество Спасов и Братанов, и финансовия съветник Mane Capital, както и на сътрудниците от банковите и финансовите институции. Ще отстояваме правилото на последователност и ще продължим политиката на обществено отговорно отношение, което за нас е част от разбирането ни за етично държание на българския пазар. В сдруженията на ЧЕЗ работят същински специалисти и експерти, доста от които с десетки години опит в енергетиката. За нас хората вършат един бизнес сполучлив “, обобщава тя.

Официалното известие съдържа и показване на купувача на ЧЕЗ, съгласно което “Инерком България ” ЕАД е сдружение, особено учредено за задачите на придобиването от ЧЕЗ, а. с. То е " част от и е напълно подкрепено от огромна група компании, които се развиват повече от 10 години в региона на енергетиката, енергийната инфраструктура и строителството. " Цялата информация по отношение на собствеността на “Инерком България ” ЕАД е транспарантна и обществено налична. Основната част от активността на групата е обвързвана с произвеждане на електрическа енергия, планиране, създаване и оперативно ръководство на централи за произвеждане на електрическа енергия от ВЕИ. Инерком развива фотоволтаични планове с обща конфигурирана мощ от 100 МВт. Те включват 6 настоящи централи с потенциал от 23 МВт и план за 80 МВт централа, която ще действа напълно на пазарен принцип. Дружествата от групата на Инерком имат опит в създаване на нови присъединения, кабелни и въздушни трасета приблизително напрежение и реорганизация на уреди от преносната електроенергийна система, свързани с нови присъединения. Групата има сполучливо осъществени планове за създаване, поддържане и реорганизация на енергийни уреди. Част от сдруженията от групата на Инерком развиват активност и в областта на строителството. Компаниите членуват в секторните бизнес организации - Българската фотоволтаична асоциация и Камарата на строителите.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР