Индустрията с фалшиви бижута е толкова добре развита, че все

...
Индустрията с фалшиви бижута е толкова добре развита, че все
Коментари Харесай

Как да разпознаем истинското бижу от ментето

Индустрията с подправени бижута е толкоз добре развита, че все по-трудно се разграничават същинските от ментетата. Ето и няколко трика по какъв начин да разпознаем същинското украшение.

Чиста вътрешност на кристала
Един от най-известните кристали измежду бижутата е аметистът. Ако е същински той би трябвало да е кристално чист от вътрешната страна и да няма петна или обезцветяване във вътрешната си част.

Оцет върху злато
За да сте сигурни дали вашето украшение е златно можете да поставите няколко капки оцет върху него. Ако е менте, предметът ще промени цвета си, а в случай че е златен ще остане недокоснат.

Разтъркайте перла със зъби
Истинските перли имат недостатъци по себе си. Затова разтъркайте със зъби перлата и в случай че почувствате гладкост, като че ли търкате пластмаса или стъкло, то вашето украшение е подправено.

Миризма на сяра или метал
Среброто няма аромат, по тази причина в случай че усетите мирис на сяра или метал, то вашето украшение не е от чисто сребро.

Магнит
Насочете магнит към сребърно или златно украшение, в случай че бъде привлечено, сигурно не е направено от чисто злато или сребро.

Печат 925, 900, 800
Тези цифри демонстрират чистотата на среброто, по тази причина всеки същински сребърен предмет ще има такава маркировка.

Чаша вода
Истинското злато и елмаз имат огромна компактност и сложени в чаша с вода ще потънат. Ако изплуват на повърхността или по тях се образува наслойка, то сигурно са подправени.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР