Индустриалната и енергийна комисия в ЕП прие нови мерки за

...
Индустриалната и енергийна комисия в ЕП прие нови мерки за
Коментари Харесай

Сградите в ЕС - с висока енергийна ефективност и по-икономични до 2050 г.


Индустриалната и енергийна комисия в Екологичен потенциал одобри нови ограничения за стимулиране на санирането на постройките, създаване на инфраструктура за електроавтомобили в тях и по-добър мониторинг на успеваемостта на разноските в тях

Комисията по индустрия, проучвания и енергетика (ITRE) в Европейския парламент одобри в сряда нови правила за ориентиране на вниманието към енергийната успеваемост и успеваемостта на разноските при саниране или поправяне на здания. Тези правила актуализират Директивата за енергийните характерности на постройките (EPBD) и е част от пакета „ Чиста сила за всички европейци “, оповестиха от пресслужбата на Екологичен потенциал.

Стимулиране на санирането

Членовете на Екологичен потенциал желаят ясна тактика, която да направи както обществените, по този начин и частните здания енергийно ефикасни до 2050 година Те оферират въвеждането на референтни индикатори за понижаване на енергийните разноски за 2030 и 2040 година, както и измерими индикатори за прогрес, с цел да се оцени по какъв начин новите здания способстват към задачите на Европейски Съюз за енергийна успеваемост.

Какво демонстрира статистиката

‒ Сградите употребяват най-голяма част от употребяваната в Европа сила, като гълтам 40% от крайната енергия;
‒ Около 75% от постройките са енергийно неефективни, а според от страната членка единствено 0,4 – 1,2% от тях се ремонтират всяка година;
‒ Строителната промишленост генерира към 9% от европейския Брутният вътрешен продукт и дава работа на 18 милиона души.

Национали данни за енергийната успеваемост на постройките в Европейски Съюз 2000 – 2015

Електрически коли

Инфраструктура за електрически транспортни средства (като станции за зареждане и обособени паркинг пространства за здания с повече от 10 паркоместа) ще би трябвало да бъдат изграждани във всички нови здания и в тези, които минават през главен ремонт.

Мониторинг на енергийната успеваемост

Членовете на Екологичен потенциал утвърдиха потреблението на „ знак за просветеност “ като инструмент за премерване, който да помогне за намаляването на потреблението на сила посредством адаптиране на постройката към потребностите на жителите. Високите стандарти за здравето и качеството на въздуха в затворени пространства също ще се првърнат в приоритет.

„ Ние постигнахме солидно болшинство в Парламента за насърчаването на санирането за по-висока енергийна успеваемост. От жизненоважно значение е страните членки да поемат явен ангажимент и да подхващат съответни дейности в дълготрайното си обмисляне. Това включва улеснение на достъпа до финансови принадлежности, показвайки на вложителите, че повишението на енергийната успеваемост е приоритет и предоставяне на опция обществените органи да влагат в добре функциониращи здания ", съобщи докладчикът Бенд Бендсен (ЕНП, Дания).

Очаква се неофициалните договаряния с министрите от Европейски Съюз да стартират незабавно откакто в пленарната зала бъде утвърден мандат за договаряния. Гласуването е планувано за втората октомврийска сесия в Страсбург.

Още информация по тематиката можете да намерите на:

Подобряване на енергийната успеваемост на постройките (март 2017)

Енергийна успеваемост на постройките (blogpost, юли 2016)
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР