Индришето, наречено още дъхаво мушкато, е едно от най-често отглежданите

...
Индришето, наречено още дъхаво мушкато, е едно от най-често отглежданите
Коментари Харесай

Ако искате ИНДРИШЕТО да е здраво и красиво, направете ТОВА

Индришето, наречено още дъхаво мушкато, е едно от най-често отглежданите цветя. Може да го срещнете по терасите, балконите и в домовете на доста домакини. То цъфти в разнообразни цветове, радва окото и душата. Ако и вие желаете да си отгледате индрише вкъщи, би трябвало да знаете какви грижи изисква растението, с цел да бъде крепко и да ви краси дома ви дълго време.

Индришето се усеща добре на слънце, по тази причина му изберете място вкъщи, което се огрява от слънцето. Ако го оставите на сянка, то ще порасте на височина, само че ще бъде нежно и може да се счупи. Тогава се подрязва от време на време, с цел да може да има компактна форма, която да не пречи на растежа му.
Кой би повярвал, че две саксии от това ЦВЕТЕ ви пазят от вируси
Може би на някои от вас ви се коства неуместно, само че осведомени ли сте с удобните резултати на растението мушкато? Част от неговото семе...

Не го преполивайте. Растението се радва на по-суха почва, в сравнение с такава, в която ще плува. Това може да се случи елементарно, тъй като листата съдържат власинки, които пречат на влагата да се изпарява. Ето за какво не трябва да прекалявате с поливането на мушкатото, в противоположен случай то може да стартира да гние и да загине. Все отново, в случай че го оставите прекомерно дълго без вода, листата ще стартират да пожълтяват, след това ще покафенеят и най-после ще опадат. Ако забележите сходно нещо, незабавно го полейте и ще видите по какъв начин скоро то още веднъж ще живне.

Ако отглеждате индрише в градината, няма потребност да го подхранвате. Ако е в саксия, подхранвайте всеки месец по един път с уравновесена тор. Препоръчителната доза се разрежда двойно. Добре е да се подхранва след интервала на зимен покой, когато то се разсънва. След това, в случай че има потребност. През зимните месеци не го подхранвайте.

Пролетта и есента са сезоните, подобаващи да подкастряне и оформяне на цветето. Тогава то има сили да се възвърне и оформи още веднъж. Ако е по-голямо и мощно растението, може да го подрязвате когато и да е на годината. Въпреки това по-малките растения се поддържат по-лесно.

През есента внесете растението на мрачно и хладно място. Така се приспива. Поливането е рядко, просто с цел да не изсъхне. Когато зимния интервал отмине, то се мести на ярко, с цел да се разсъни. Може да го изнесете и навън, когато студеното време отмине.
Някои хитрини за по-добър разцвет и напредък при мушкатото
Докато мушкатото е в своя деен интервал на цъфтене, е добре да се подхранва почвата му най-малко един път седмично посредством подобаващи торове, кои...

Вредителите по индришето най-често са листните въшки, белокрилката и щитоносните въшки. Растението се оправя добре с тях като ги държи надалеч с помощта на аромата си. Ако въпреки всичко видите такива, може да третирате с препарат или сапунена вода. Това е най-лесният метод за битка с вредителите по растението.

Още от ГРАДИНАРСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР