Индийското правителство одобри създаването от шведската компания Saab на първото

...
Индийското правителство одобри създаването от шведската компания Saab на първото
Коментари Харесай

Индия ще има първият изцяло чуждестранен оръжеен завод

Индийското държавно управление утвърди основаването от шведската компания Saab на първото в страната оръжейно дружество със 100% задграничен капитал, заяви вестник The Economic Times.

Заводът, в който шведската компания възнамерява да влага, съгласно изданието, минимум 60 милиона $ под формата на директни задгранични вложения (ПЧИ), ще създава ръчния противотанков гранатомет за многократна приложимост Carl Gustaf M4. За задачата е записана нова компания - Saab FFV India. Предприятието, което най-вероятно ще се намира в щата Харяна в северната част на страната, ще стартира да създава гранатомети най-нова трансформация още през идната година.

По думите на основния изпълнителен шеф на Saab India Матс Палмберг, " Saab поддържа концепцията " Произведено в Индия " и чака с неспокойствие продължаването на съдействието с индийските сътрудници ".

Carl Gustaf M4 е четвъртият, усъвършенстван модел, показан през 2014 година Гранатометът с тегло 6,8 кг е предопределен за заличаване на бронирани цели, укрепления, оборудвани и необорудвани огневи позиции и жива мощ на съперника и други Очаква се Carl Gustaf M4, към който има забележителен интерес поради спора в Украйна, по-късно да бъде продаван и в чужбина.

Както към този момент беше обявено, износът на оръжие и отбранителни технологии от Индия доближи рекордно равнище от 159,2 милиарда рупии (около 1,9 милиарда долара) през фискалната 2022-2023 година (приключила през март), надвишавайки миналата година с 200 милиона $. А за в бъдеще проектите на Индия при оръжейното произвеждане са още по-големи, по думите на министъра на защитата на страната.
 В Китай стартира производството на електрическия Saab  
В Китай стартира производството на електрическия Saab  

Екоколата ще може изминава до 300 км без зареждане
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР