Индийското министерство на отбраната отпусна 280 милиарда рупии (над 3,5

...
Индийското министерство на отбраната отпусна 280 милиарда рупии (над 3,5
Коментари Харесай

Индия ще обновява армията си с ново въоръжение за 3,5 млрд. долара

Индийското министерство на защитата отпусна 280 милиарда рупии (над 3,5 милиарда долара) за закупуване на 6 самолета за ранно предизвестие и надзор (AWACS) и други оръжия. Това заяви ТАСС, базирайки се на публични източници.
„ Съветът за покупки за защита (DAC) утвърди придобиването на спомагателни 6 самолета за ранно предизвестие и надзор за Военновъздушни сили, които ще бъдат проектирани от Индийската организация за научноизследователска и развойна активност в региона на защитата (DRDO) “, цитира източниците изданието.
 Помпео в Индия поради заканите от Китай Помпео в Индия поради заканите от Китай
Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео дойде в Ню Делхи през днешния ден, стартирайки четиридневно турне в Азия, което съгласно него ще се съсред...
Индийските самолети AWACS се възнамеряват да бъдат основани въз основата на цивилен самолети A330, като осъществяването на поръчката за тяхното създаване ще отнеме шест години.
В момента индийските военновъздушни сили употребяват израелски системи за ранно предизвестие Phalcon AWACS, конфигурирани на четири самолета съветско произвеждане Il-76.
Те бяха употребявани по време на индийско-пакистанския боен спор през февруари 2019 година, като по същото време Военновъздушни сили оповестиха нуждата от закупуване на спомагателни самолети от този вид.
По решение на DAC останалите бюджетни пари ще бъдат употребявани за закупуване на патрулни кораби от ново потомство, средства за връзки и съоръжение за командване и надзор, както и инженерно съоръжение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР