Индийският външен министър Субраманям Джайшанкар след разговори във Вашингтон отхвърли

...
Индийският външен министър Субраманям Джайшанкар след разговори във Вашингтон отхвърли
Коментари Харесай

Индия за западните съвети и заплахи за търговията с Русия: Знаем си интересите

Индийският външен министър Субраманям Джайшанкар след диалози във Вашингтон отхвърли настояванията и препоръките на западните медии по отношение на взаимоотношението на Ню Делхи с Москва в светлината на съветската специфична интервенция в Украйна.

„ Изглежда, че е мой ред да получа доста препоръки и оферти от пресата. Така че благодаря ви, че се присъединихте [давайки такива непоискани препоръки]! “ - сподели с подигравка шефът на индийското външно министерство пред японски публицист в понеделник на конференция.

Последният попита по-специално дали Ню Делхи не би трябвало да се насочи към по-малко разчитане на Москва в стопански и боен проект.

„ Въпреки това би трябвало да кажа, че следим какво се случва, като всяка друга страна. Ние сами си вършим заключения и оценки ", съобщи той.

" И повярвайте ми, имаме обичайно схващане какво е в нашите ползи, по какъв начин да ги пазиме и насърчаваме, “, означи Джайшанкар.

По-рано на същата конференция той отхвърли изказванията на американския сътрудник на телевизионния канал Ал Джазира, който в действителност изиска осъждането на съветската интервенция в Украйна от индийското държавно управление.

„ Първо, благодаря ви за препоръките и предложенията, съдържащи се във вашия въпрос. [Въпреки това] избирам да го направя по моя метод и да го дефинирам по моя метод “, сподели й шефът на индийската дипломация.

Той приказва пред кореспонденти дружно с индийския министър на защитата Раджнат Сингх, както и с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и шефа на Пентагона Лойд Остин след срещата 2+2.

На 24 февруари съветският президент Владимир Путин разгласи специфична военна интервенция в Украйна в отговор на молбата на водачите на републиките на Донбас за помощ. Той акцентира, че проектите на Москва не включват окупацията на украински територии, а задачите са демилитаризация и денацификация на страната.

Западът в отговор на решението на Руската федерация й наложи огромни наказания. Редица западни политици признаха, че това в действителност е икономическа война против Русия. Руският външен министър Сергей Лавров дефинира стъпките на Запада на 3 март като „ тип налог върху независимостта “.

Той изрази убеденост, че " тази нервност ще премине " и ще бъде открито решение на обстановката към Украйна. Както съобщи съветският водач на 16 март, западната санкционна политика против Москва има всички признаци на експанзия. Освен това той уточни, че политиката на ограничение на Русия е дълготрайна тактика за Запада.

Превод: СМ

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР