Индийският министър-председател Нарендра Моди призова лидерите на развиващите се страни

...
Индийският министър-председател Нарендра Моди призова лидерите на развиващите се страни
Коментари Харесай

Моди: Страните от Глобалния юг трябва да се обединят за по-голямо глобално благо

Индийският министър-председател Нарендра Моди прикани водачите на разрастващите се страни да се обединят пред възходящите провокации, свързани с войната сред Израел и Хамас, по време на виртуална среща на върха на повече от 100 страни, заяви „ Гардиън “.


Моди осъди убийствата на цивилни, които не престават да се случват от 7 октомври до в този момент, когато Хамас организира непредвидена и извънредно жестока офанзива против Израел като умъртви повече от 1400 души и взе пленници.

" Остро осъждаме гибелта на цивилни жители в спора сред Израел и Хамас ", съобщи индийският министър председател.

Той също по този начин повтори осъждането от страна на своето държавно управление на терористичната офанзива на Хамас и прикани за " демонстрация на въздържаност ", като в същото време акцентира значимостта на " разговора и дипломацията ".

Главата на индийското държавно управление сподели, че Индия е изпратила " филантропична помощ на народа на Палестина ", откакто е разговарял с президента на Палестинската власт Махмуд Абас.

Моди сложи акцент върху ролята, която би трябвало да изиграят страните от световния юг и ги прикани да бъдат единни.

" Сега е моментът, в който страните от Глобалния юг би трябвало да се обединят за по-голямо световно богатство ", сподели министър-председателят.

Срещата на върха " Гласът на световния юг " беше свикана, с цел да се подхващат следващи дейности по отношение на решенията, взети по време на срещата на Групата на 20-те водещи международни стопански системи през септември, която съгласно Ню Делхи е била дипломатически триумф и на която Африканският съюз беше прибавен като член.

Индия вижда себе си като водач на Глобалния юг и твърди, че светът би трябвало да реализира прогрес по основни въпроси, значими за тези страни./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР