Индийските власти прехвърлят допълнителен контингент от 8000 военнослужещи в щата

...
Индийските власти прехвърлят допълнителен контингент от 8000 военнослужещи в щата
Коментари Харесай

Индия отмени специалния статут на Кашмир и праща армия

Индийските управляващи трансферират спомагателен контингент от 8000 военнослужещи в щата Джаму и Кашмир на фона на оповестеното от държавно решение за анулация на специфичния парламентарен статут на този район . Според НДТВ, военни транспортни самолети от тази заран доставят бойци до летището на столицата на района, град Шринагар, оповестява ТАСС.

Тези военнослужещи ще засилят 35-хилядната войска, която към този момент е ситуирана в Джаму и Кашмир . Всички военни елементи в Индия са в положение на нараснала бойна подготвеност .

Междувременно хиляди индуистки поклонници, които се насочат към храма на Амарнат в Кашмир, се връщат назад , откакто държавното управление предложи да не посещават храма в края на предходната седмица. Поклонниците се охраняват и от военните . В нощта против понеделник индийската полиция арестува водачи на авторитетни партии в района .
 Пакистан ще отблъсне всяко нахлуване от Индия
Пакистан ще отблъсне всяко нахлуване от Индия

Напрежение в района

Междувременно в редица райони на Джаму и Кашмир започнаха спонтанни демонстрации против решението на управляващите да анулират специфичния парламентарен статут на Джаму и Кашмир.

Правителството на Индия разгласи в понеделник решение за анулация на член 370 от конституцията, който дава на Джаму и Кашмир специфичен статут . Джаму и Кашмир губят се трансформират в съюзна територия (която има по-малко права от самостоятелен щат), отделя се историческата област Ладак, която също става съюзна територия. Очакват се и други промени в статута и ръководството на Кашмир . Джаму и Кашмир ще запазят законодателната си власт.

Съгласно конституцията на Индия, Джаму и Кашмир имат специфична автономност , всички закони, признати от централното държавно управление (с изключение на защитата, външните връзки и някои други), би трябвало да са утвърдени от локалното заседание. Жителите на други райони на Индия нямат право да купуват земя в Кашмир. Щатът има собствен байрак и редица други преимущества .
 Индия отхвърля Моди да е молил Тръмп за ходатайство в кашмирския спор
Индия отхвърля Моди да е молил Тръмп за ходатайство в кашмирския спор

Американският президент няма " ни най-малка визия за това, за което приказва "

Министерството на външните работи на Пакистан осъди решението на държавното управление на Индия да анулира специфичния статут на Кашмир.

" Пакистан изрично осъжда изказването на държавното управление на Индия за статута на Джаму и Кашмир ", се споделя в изказване.

" Както следва от резолюцията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации , никакви дейности на Ню Делхи не могат да трансформират статута на този противоречив район. Исламабад ще предприеме всички вероятни ограничения за прекъсване на тези противозаконни дейности ", добавя пакистанското външно министерство.
 Пакистан се отхвърля от нуклеарните оръжия, в случай че Индия също го направи
Пакистан се отхвърля от нуклеарните оръжия, в случай че Индия също го направи

Да, нуклеарна война - това не е вид

Индийското министерство на вътрешните работи разгласи положение на нараснала подготвеност за силите за сигурност на страната, оповестява " Таймс ъф Индия ". " Инструкцията за повишение на готовността е изпратен а до всички правоприлагащи органи (на Индия) . На първо място, това се отнася до обединенията, които са ситуирани в щата Джаму и Кашмир ".

Полицията на индийската столица Ню Делхи постанова засилени ограничения за сигурност , откакто държавното управление на страната реши да отстрани специфичния парламентарен статут на Кашмир.

Източници разясняват, че нарасналата подготвеност се вкарва въз основа на " някои данни ", по отношение на решението на централните управляващи за Джаму и Кашмир и тържествата по случай Деня на независимостта, който Индия чества на 15 август .

По улиците на индийската столица се подхващат спомагателни ограничения за сигурност и по тях са ситуирани спомагателни полицейски патрули .
 Съединени американски щати натискат Индия да не купува С-400 от Русия
Съединени американски щати натискат Индия да не купува С-400 от Русия

Иначе щяла да бъде ударена със санкции
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР