Индийските власти обявиха днес много, много бавно облекчаване на наложените

...
Индийските власти обявиха днес много, много бавно облекчаване на наложените
Коментари Харесай

Делхи облекчава мерките срещу коронавируса

Индийските управляващи оповестиха през днешния ден " доста, доста постепенно " облекчение на наложените преди 6 седмици ограничаващи ограничения в столицата Делхи, считано от понеделник, поради последователното понижаване на новите случаи на ковид в района, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Франс прес.

Строителният бранш и заводите в града ще възобновят работа, с цел да бъдат подкрепени най-бедните пластове от популацията - служащите, съобщи районният министър председател на Делхи Арвинд Кеджривал. Той добави, че управляващите не желаят да се стигне до това хората да се спасят от ковид, само че да умират от апетит. През последните 24 часа в Делхи са регистрирани единствено 1100 нови инфектирани, при към 25 хиляди на денонощие при влизането в действие на ограничаващите ограничения преди шест седмици.

Започваме процеса на отваряне доста, доста постепенно. Ще преценим обстановката след седмица и ще действаме според от мнението на специалистите и популацията. Ще отваряме постепенно, до момента в който броят на случаите на ковид не стартира още веднъж да нараства, акцентира районният министър председател на Делхи. Не излизайте, в случай че не е неотложно. Трябва да сме доста деликатни, посъветва Кеджривал към 20-те милиона поданици на Делхи.

От март насам огромните индийски градове са ударени от голяма епидемиологична вълна, което извади от строя недофинансираната и занемарена здравна система. Много хора починаха, в това число пред вратите на лечебни заведения, поради дефицит на кревати, О2 и лекарства, отбелязва Агенция Франс Прес. На национално равнище броят на новозаразените на денонощие спадна до към 186 000, след пик от над 400 000 при започване на май.

Преобладаващата част от останалите райони в Индия, в това число финансовите и промишлени щати Махаращра, Тамил Наду и Карнатака, изследват опцията за последователно рестартиране на стопански действия. Експерти отдават разпространяването на ковид в Индия на провеждането на политически манифестации, религиозни празници и други всеобщи прояви от началото на годината. Само 12,5 % от 1,3-милиардното население на Индия е получило първо доза ваксина а по-малко от 3,4 % са изцяло имунизирани. Втората извънредно смъртоносна вълна на болестта лиши живота на повече от 160 000 души в Индия от началото на март, а жертвите на ковид в страната са общо 310 000.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР