Индийските служби заловиха почти три тона хероин от Афганистан с

...
Индийските служби заловиха почти три тона хероин от Афганистан с
Коментари Харесай

Индия залови почти три тона хероин от Афганистан

Индийските служби заловиха съвсем три тона хероин от Афганистан с улична цена от 2,7 милиарда $ в пристанище в западната част на страната, съобщи Агенция Франс Прес.

Във връзка с пратката опиат са задържани двама индийци.

Хероинът, който бил в два контейнера, маркирани като съдържащи талк, бе хванат от Дирекцията по разузнаване на приходите (ДРП)в пристанище Мундра в западния щат Гуджарат.

Контейнерите, единият от които съдържал съвсем 2000 кг хероин, а другият – съвсем 1000, по генезис били Афганистан, като в Индия пристигнали през пристанище в Иран.

Във връзка с пратката са били осъществени претърсвания в Ахмедабад, Делхи, Ченай, Гандидам и Мандви в щата Гуджарат, уточни ДРП в известие, в което се прибавя, че цената на хванатата дрога се прави оценка на 200 милиарда рупии ($2,7 млрд.).

Разследването разкрило, че в трафика са забъркани и афганистанци, само че такива до момента не са задържани.

Афганистан е най-големият производител на хероин в света, като делът му е 80-90%.

В края на предходното ръководство на талибаните в Афганистан (1996-2001 г.) производството на опиумен мак - суровина за произвеждане на хероин, бе съвсем унищожено, само че то още веднъж доближи рекордни равнища пред последните години, като ислямисткото придвижване използваше доходи от опиата, с цел да финансира активността си, отбелязва Агенция Франс Прес.

Талибаните се върнаха на власт в Афганистан предишния месец, откакто Съединени американски щати и техните съдружници изтеглиха военните си контингенти от страната.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР