Индийската централна банка ще деблокира 6,7 милиарда долара за евтино

...
Индийската централна банка ще деблокира 6,7 милиарда долара за евтино
Коментари Харесай

Пандемия! Индия кредитира спешно здравния сектор с 6,7 милиарда долара

Индийската централна банка ще деблокира 6,7 милиарда $ за на ниска цена финансиране на производители на ваксини, за лечебни заведения и предприятия от здравния бранш за битка против втората вълна от COVID-19, която унищожава страната, съобщи Франс прес.

Управителят на Резервната банка на Индия (RBI) Шактиканта Дас съобщи, че тези заеми ще бъдат разполагаем до 31 март идната година, и даде обещание " неконвенционални " ограничения при вероятно изостряне на рецесията.

Високият съд на индийския град Алахабад (днес Праяградж) съобщи в разпореждане, че дефицитът на медицински О2 в лечебните заведения, довел до многочислени смъртни случаи измежду пациентите с COVID-19, е закононарушение на локалните управляващи, сравнимо с геноцид.

Компетентните органи стартират правосъдно дирене в тази връзка, съобщи телевизия Ен Ди Ти Ви.

На 22 април Високият съд на Делхи прикани индийското държавно управление " да умолява, да взема назаем, да краде, да внася " О2, само че " да откри метод да помогне на хората да дишат ", написа Българска телеграфна агенция.

Броят на инфектираните с ковид в Индия пораства с над 300 000 за денонощие. В медицинските заведения има изострен дефицит на О2 и лекарства.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР